"Joc de cartes" se'n va a Madrid i suspèn amb uns calçots aigualits i una salsa avinagrada

Marc Ribas va anar fins a la capital espanyola per descobrir quin és el millor restaurant madrileny per anar de calçotada

Publicat el 10 de novembre de 2022 a les 09:12
Actualitzat el 10 de novembre de 2022 a les 12:13

Marc Ribas va anar fins a la capital espanyola per descobrir quin és el millor restaurant madrileny per anar de calçotada

Si parlem de gastronomia i parlem de Madrid, ens venen al cap els plats típics de la cuina madrilenya: el "cocido", els "callos", les "porras" amb xocolata... Madrid té una gastronomia molt variada, però sabeu què s'hi pot menjar també? Calçots. Amb aquest pretext, el Joc de cartes d'aquest dimecres va buscar el millor restaurant de calçots de Madrid.

I atenció perquè va batre el rècord d'audiència des del juny del 2018 amb 529.000 espectadors i un 27,6% de quota, la millor de la seva història.

El calçot és un dels productes més típics i coneguts de la gastronomia catalana. Ho saben bé a Valls... i també a Madrid. Per això la furgoneta de Marc Ribas va viatjar fins a la capital espanyola per descobrir quin és el millor restaurant madrileny per anar de calçotada.

"Joc de Cartes" a Madrid

El primer restaurant on es van posar el pitet va ser el del català Xavier Saludes, un restaurador que anava per a diplomàtic, però que ara fa 25 anys va decidir obrir la taverna Matritum a Madrid. El moment més divertit de la nit va ser precisament aquí, amb uns postres ben farcits de cacau.

I d'un diplomàtic a un ambaixador de la cuina catalana: l'Antonio Melgar. És andalús i viu a Madrid, però des del restaurant El Olivo dona a conèixer el seu amor per la gastronomia catalana. Va ser el més ben puntuat pel que fa als calçots amb un 5,7%.

La ruta per terres madrilenyes va seguir al restaurant Saffron, on la Maribel Gutiérrez, de Tarragona, presumeix de fer la millor salsa de calçots de la capital de l'Estat. Un fet que no van compartir els seus rivals que van veure com els calçots estaven xops i la salsa estava massa avinagrada i no s'agafava bé. "No cal que demani aigua amb el que perden aquestes calçots", va dir un dels comensals.

Tampoc va agradar un altre plat típic català com és la botifarra amb monegetes. "On deuen haver fet aquesta botifarra? I si l'han fregida?", va preguntar el Marc. "Osti no fotis!", va respondre el concursant.

"Joc de Cartes" a Madrid

La darrera parada va ser a El Calsot, on el barceloní David Suriol encara recorda quan fa 20 anys n'hi havia que es menjaven la ceba tendra típica de Valls amb forquilla i ganivet. Tots hi van arribar amb grans expectatives però va acabar amb un suspens, amb un 4,9.

"No m’esperava una puntuació tan baixa. Jo m’esperava un 6,5… I el pitjor és que m’agradaria saber què no els ha agradat per poder millor i no m’han dit res concret", va dir el restaurador a la confrontació final.

Però si un 4,9 és una nota baixa, la Maribel li va posar un 2 als calçots. "Demà tanco. No han valorat res!", li va respondre el David. Aquest va ser el moment:

Finalment, el guanyador de la nit va ser El Matritum, d'en Xavi Saludes amb un 7,7 de nota mitjana.