La guerra entre televisions pels drets ha estat una constant al món del futbol. Els canals oberts contra els canals de pagament, la Mediapro de Jaume Roures contra Movistar... la irrupció de DAZN. I en cada una d'aquestes els clubs s'hi han posicionat més o menys bé. Enguany, poden triar si deixar o no deixar que els hi posin un micròfon durant les pauses d'hidratació per exemple. Una de les hostilitats més ben guardades és la que va mantenir el Barça amb els inicis de Canal +, plataforma pionera en la retransmissió en tancat.
Així ho ha revelat el narrador insígnia de la cadena, Carlos Martínez, que ara narra des de Movistar, en declaracions a El Partidazo de l'emissora de ràdio COPE. "Això no ho sap gairebé ningú. Durant tres anys seguits, del 90 al 93, tota la plantilla li va fer boicot a Canal+ i no van fer cap declaració.", ha confessat Martínez, que ha reflexionat sobre els seus més de 30 anys de carrera com la veu en castellà més reconeixible. També ha explicat el perquè d'aquesta decisió.
😮 "El Barça boicoteó a Canal+ durante tres años"
— El Partidazo de COPE (@partidazocope) September 6, 2024
➡️ @carlosplus nos contó en el @partidazocope algunas de sus vivencias a lo largo de su carrera
📻 #PartidazoCOPE pic.twitter.com/jYrNor7J7I
Segons el narrador, consideraven que, si el canal feia pagar per veure el futbol, la cadena havia de pagar als jugadors per les entrevistes. Aquest raonament pot fer pensar en què era una directriu del llavors president de l'entitat, Josep Lluís Núñez. Però el boicot no era de la directiva, sinó dels jugadors: "Era cosa de José Mari Bakero, de Pep Guardiola, de Guillermo Amor: dels capitans i jo recordo tenir converses dient-los si, quan anaven als quioscos de la rambla, també els regalaven els diaris: de veritat que les seves declaracions valien 3000 pessetes, que és el que cobràvem al mes? 'No, és una qüestió de principis'", ha explicat Martínez.