Les televisions van ser un dels principals mitjans de comunicació afectats per la caiguda sobtada de la llum a tot l'estat espanyol. La majoria de les cadenes de la graella van intentar sobreviure com van poder al tall de dos quarts d'una del migdia, que va acabar afectant milions de persones arreu del territori espanyol i tot Catalunya. El moment clau, a les 12:33, es va poder notar en diversos canals.
El més clar va ser La Sexta, que es va quedar a les fosques després de la caiguda d'energia arreu de l'Estat. El plató del programa Al rojo vivo, que presenta Antonio Garcia Ferreras, semblava una escena final de qualsevol espai televisiu: les siluetes del presentador i els col·laboradors, a les fosques. Per sobre, Ferreras anava parlant per intentar veure si es podia solucionar el problema.
No van perdre la llum de la pantalla de la part de darrere ni tampoc la de les càmeres (perquè no va caure l'emissió de cop, van caure les televisions dels usuaris que la veien), però la imatge era estranya. En pocs minuts van poder tornar a connectar-se gràcies a un generador d'emergència, però la realitat és que a l'altre costat hi havia pocs espectadors.
Des de la redacció de La Sexta es podia veure com no tenien llum i Beatriz Zamorano, una de les principals cares del programa i la cadena que connecta en directe per abordar diferents temes d'actualitat, ha hagut d'intervenir sense il·luminació.
La cadena mare de la corporació d'Atresmedia, Antena 3, no va perdre en cap moment la llum -que es pogués veure en directe- i Susanna Griso, qui estava dirigint Espejo Público en aquells moments, va explicar la situació sense muntar un dispositiu especial. Al cap d'una estona, però, el plató va canviar i ja van destinar-hi tots els seus recursos.