The Investigation

Títol original: The Investigation

Any: 2020

País: Dinamarca

Creador: Tobias Lindholm

Temporades: Minisèrie de 6 episodis

Plataforma:

Català: Subtítols

 The Investigation (El caso del submarino) (2020) on IMDb

De què va:

La periodista Kim Wall va a entrevistar un home que s’ha fabricat un submarí. El submarí s’enfonsa i l’home és rescatat, però no troben la periodista. La policia de seguida sospita que tot ha estat planejat i que es troba davant d’un assassinat. Es tracta d’un cas real, conegut com “el cas del submarí” que va commocionar els danesos.

Lloc on succeeix:

Copenhagen, Dinamarca

El punt fort:

A diferència de moltes altres sèries que se centren en l'assassí i la recreació del crim, en aquest cas s'omet completament aquesta part. En comptes d'això, la minisèrie se centra en l'esforç dels investigadors per resoldre el cas.

Contra el true crime:

Amb aquest plantejament, la minisèrie va a la contra de la tendència actual dels true crime, que utilitzen la fascinació que sentim pel mal i pels individus que cometen actes de violència que ens resulten incomprensibles, per atrapar els espectadors. De l'interès per la foscor passem a l'interès per la llum: en aquelles persones que fan tot el possible per aclarir al cas i descobrir la veritat.

Qui l'escriu:

Tobias Lindhom, conegut sobretot per ser un dels creadors de Borgen, al 2017 va treballar a la primera temporada de Mindhunter, justament una sèrie basada en la fascinació que provoquen els assassins en sèrie que mira a l'abisme de la seva ment i de la societat d'on surten per entendre els actes que cometen. Potser per això va decidir que no estava interessat en aquest tractament del crim. De fet, quan li van proposar fer una minisèrie sobre el cas del submarí va dir que no. Va ser després d'entrevistar-se amb el cap d'homicidis que havia portat el cas que va trobar material per fer un tractament diferent de la història, centrada en la feina i el desgast dels investigadors.

Us sonaràn:

Els protagonistes són dos actors de Borgen: el cap d'homicidis està interpretat per Søren Malling, que va ser el periodista Torben. I el fiscal està interpretat per Pilou Asbæk, que va ser l'spin doctor Kasper Juul a Borgen i també va tenir un paper a Game of Thrones. Tots dos són actors habituals a les sèries daneses.

Mira-la si:

Vols veure una sèrie que se centra en els investigadors i evita deixar-se hipnotitzar per la foscor (el criminal no apareix, intencionadament) per focalitzar  l'atenció en la llum de l'equip que s'esforça per resoldre el cas.

Si ja l'heu vist:

Podeu mirar la sèrie danesa Forbrydelsen, també centrada en una investigació policial i el pes que aquesta té en els investigadors i on també hi trobareu en Søren Malling. Està editada en DVD però no a cap plataforma. També podeu optar per Des (Amazon-Starzplay), que divideix la seva atenció entre la fascinació per l'assassí, que interpreta David Tennant, i el treball dels policies.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari