Halt & Catch Fire

Títol original: Halt and Catch Fire

Any: 2014-2017

País: Estats Units

Creador: Christopher Cantwell, Christopher C. Rogers

Temporades: 4 temporades

Plataforma:

 Halt and Catch Fire (2014) on IMDb

De què va:

Basada en els enginyers de Compaq, que van ser els primers a aconseguir fer enginyeria inversa de l’Ordinador Personal d’IBM i crear el primer ordinador compatible amb IBM (podia fer servir els mateixos programes però a un preu més baix). La sèrie també es basa en els avenços d’altres pioners, com ara Will Crowther, creador del primer joc d’aventures per ordinador, el Colossal Cave Adventure.

Aparentment és:

La història dels pioners de la informàtica, als anys 80, amb l'aparició de l'ordinador personal i els primers videojocs online.

En realitat és:

Una història sobre el fracàs com una part inherent del progrés i de l'èxit professional, i de la capacitat per tornar a començar i reinventar-se.

El punt fort:

La manera com cuida els personatges i els converteix en el centre de la ficció. La sèrie està fascinada per la informàtica (per exemple, pot dedicar tota una escena al procés de muntatge d'una peça de hardware) i documenta molt bé els canvis en aquest món, però està explicant una història sobre persones, no sobre tecnologia.

Qui l'escriu?

És la primera sèrie del tàndem format per Christopher Cantwell i Christopher C. Rogers. La idea surt de Christopher Cantwell, ja que el seu pare treballava venent tecnologia per una empresa de Texas. Quan era petit, no es va adonar del paper que Texas va tenir en la revolució dels ordinadors personals dels 80. Va ser més endavant, parlant amb el seu pare, que va descobrir l'anomenada Silicon Prairie, a l'ombra de Silicon Valley. Aquest també va ser una de les claus per vendre la sèrie: que no estigués centrada en noms coneguts com Steve Jobs o Bill Gates. El pare de Christopher Cantwell inspiraria, en part, el personatge de Joe MacMillan.

Qui l'assessora?

El principal assessor tècnic de la sèrie és Paul Carroll, que durant els anys 80 va cobrir com a periodista del Wall Street Journal l'esclat de la industria dels ordinadors personals i va aportar molts dels detalls que apareixen a la sèrie, com ara la fira COMDEX de la primera temporada.

Argot que apendràs:

Codi, arquitectura oberta, BIOS, CPU

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari