Peaky Blinders

Títol original: Peaky Blinders

Any: 2013

País: Regne Unit

Creador: Steven Knight

Temporades: 6 temporades

 Peaky Blinders (2013) on IMDb

De què va:

Sobre la carrera criminal de la família Shelby i la banda criminal coneguda com els peaky blinders, que està basada en un grup real que van operar a la ciutat de industrial de Birgmingham aproximadament durant el mateix període.

Sisena temporada

S'estrena la sisena i última temporada de Peaky Blinders que comença explicant com va acabar la situació límit amb què es va acabar la temporada anterior i on en Thomas Shelby va apuntar-se al cap amb una pistola, a punt per disparar. A la nova temporada no hi haurà l'actriu Helen McCrory (Polly), que va morir, i s'incorpora Stephen Graham. La història dels Shelby s'acabarà del tot amb una pel·lícula.

Per posar-te al dia:

Has de mirar 5 temporades. L'última és la 6a.

La clau:

La manera com fusiona el gènere de gàngsters amb la sèrie històrica, a la que li dona un tractament contemporani. La tria de la música, l'estil dels personatges i el plantejament visual de la sèrie és completament modern i enlluernador.

Història amagada:

Encara que la sèrie ha estat criticada per no tenir prou rigor històric (especialment en el tractament de personatges històrics), també ha estat aplaudida pel fet de posar en pantalla un tipus de personatge i uns escenari bruts i poc agradables a la vista que sovint no han estat elidits als drames històrics que s'havien fet al Regne Unit, protagonitzats habitualment per personatges de classes benestants.

L'última temporada:

La sèrie comença just després de la Primera Guerra Mundial i el pla és que acabi amb la Segona Guerra Mundial. La política va prendre un paper molt important a la cinquena temporada que porta la sèrie cap aquest camí. També podem esperar que l'última temporada prepari el terreny per la pel·lícula de Peaky Blinders, que més enllà del final de la sèrie, serà l'últim capítol d'aquesta història.

On:

   

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari