Gentleman Jack

Títol original: Gentleman Jack

Any: 2019

País: Regne Unit

Creador: Sally Wainwright

Temporades: 2

Protagonistes: ,

Plataforma:

 Gentleman Jack
(2019) on IMDb

De què va:

Sobre la vida d’Anne Lister, una de les primeres dones en ser lesbiana i en no amagar-se’n en absolut a l’Anglaterra del s. del s. XIX. La sèrie acaba d’estrenar la segona temporada, amb la protagonista casada i vivint amb la seva dona.

Què és?

És una sèrie sobre la valentia que implica viure la pròpia sexualitat de forma transparent quan aquesta és considerada condemnable pel context.

La clau:

La sèrie, creada per Sally Wainwright (Happy Valley) està basada en els escrits d'Anne Lister en els que explica les relacions que va tenir amb diferents dones. Va escriure-ho tot seguint un codi que no es va desxifrar fins després de la seva mort.

L'actriu:

Suranne Jones interpreta a Anne Lister, coneguda pels seus contemporanis com a Gentleman Jack. L'actriu és ben coneguda, especialment al Regne Unit, per haver protagonitzat sèries com Doctor Foster o haver aparegut a la sèrie Bodyguard.

Us agradarà si:

Voleu veure un drama d'època que tingui al centre una trama LGTBI, i que a més que expliqui una història que està basada en fets històrics.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari

ALTRES SÈRIES

05/10 Prisa por vivir

Mia té 17 anys i tot just acaba de sortir de l'hospital després d'una llarga estada per refer-se d'una anorèxia. Però el retorn al dia a dia no serà fàcil

29/09 Gen V

En un centre acadèmic per a joves amb poders, la cosa sembla anar de aprendre a utilitzar les seves habilitats i afrontar els conflictes del món

Blue Lights

Tres joves policies inicien la seva carrera en una comissaria de Belfast, cadascun d'ells amb assignacions diferents