Dopesick

Títol original: Dopesick

Any: 2021

País: Estats Units

Creador: Danny Strong

Temporades: 1

Gènere: ,

Plataforma:

 Dopesick: Historia de una adicción (2021) on IMDb

De què va:

Explora l’origen de l’epidèmia dels opioides als Estats Units, que actualment provoca morts (50.000 persones van morir a causa de sobredosis on hi havia opioides involucrats l’any 2019) i addiccions (es calcula que 1,6 milions de nord-americans tenen algun trastorn relacionat amb el consum d’opioides). Ho fa a través de diverses històries narrades en paral·lel que posen cares a les xifres.

Les tres trames:

Un doctor que prescriu OxyContin als seus pacients confiant en la desinformació dels comercials mèdics, la història de la farmacèutica que va llençar l'opioide amb la intenció que fos molt consumit i els esforços de dos assistents del fiscal del districte per perseguir la farmacèutica. Les tres trames es combinen i al mateix temps hi ha salts endavant i endarrere en la cronologia de la història.

L'actor:

Michael Keaton interpreta el doctor Finnix en una de les millors interpretacions que veieu aquest any. L'actor, que no es deixa veure gaire a la televisió (és ben conegut que va rebutjar ser el protagonista de Lost) està acompanyat per altres actors com Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire) o Peter Sarsgaard (The Killing).

Motius personals:

Michael Keaton va acceptar el paper en part perquè va perdre un nebot que va morir per una sobredosi un hi havia involucrat un opioide.

L'ambient:

Gran part de la minisèrie té lloc en un poble miner de gent humil situat a Virgínia que va ser l'objectiu de la farmacèutica Purdue pel llançament de l'OxyContin, ja que una part important de la població pateix de dolors crònics.

Basada en:

El llibre Dopesick: Dealers, Doctors and the Drug Company that Addicted America, de Beth Macy.

Us sonarà:

Si heu vist l'última temporada de Goliath tindreu ben present les grans farmacèutiques, ja que és el tema central dels últims episodis de la sèrie d'Amazon.

Si vols saber-ne més:

Pots mirar la sèrie documental El farmacéutico, a Netflix, sobre un farmacèutic que vol denunciar la indústria darrere dels opioides. O bé llegir L'imperi del dolor (ed. Periscopi), l'últim llibre de Patrick Radden Keefe que tracta aquest tema aprofundint en la història de la família Sackler.

Dona-li una oportunitat si:

Vols veure una minisèrie que explica molt bé l'origen de la crisi dels opioides i l'impacte de les farmacèutiques en la sanitat actual.

On:

 

Tràiler:

Imatges:

Deixa un comentari