Josep Cuní es retroba amb Helena Garcia Melero 19 anys després del primer "Els matins"


Josep Cuní (69) ha tornat a TV3 i Catalunya Ràdio per celebrar els 40 anys de l'emissora pública. El presentador va ser el primer que va conduir el programa matinal de Catalunya Ràdio l'any 1985 amb el nom de El matí de Josep Cuní, que s'emetia de 09:00 a 12:00. L'any 1995 va cedir el testimoni a El matí de Catalunya Ràdio amb Antoni Bassas.

La trajectòria de Cuní es llarga i extensa. A la televisió, també va presentar les tardes de TV3 amb La tarda és nostra (1994), així com els espais de prime time L'aventura quotidiana (1999-2001) i Coses que passen (2002-2004). Al 2004, Cuní va ser l'escollit per aixecar la franja matinal de TV3 amb el magazín Els matins que es va emetre amb gran èxit d'audiència fins al 2011, quan va fitxar per 8tv per conduir 8 al dia.

Al 2018, el comunicador va deixar la cadena del Grup Godó i va fitxar per la SER Catalunya on va fer el matinal Aquí, amb Josep Cuní. Actualment i des del setembre del 2022 condueix l'informatiu 24 horas de RNE per a tot l'àmbit estatal.

Josep Cuní a TV3

"A Madrid em deien: 'Harás radio en catalán'?"

Aquest dimarts, Cuní ha tornat per uns instants als estudis de TV3 per visitar el plató del Tot es mou d'Helena Garcia Melero on ha reflexionat sobre la seva etapa com a cap de programes a Catalunya Ràdio. "La meva obsessió era que Catalunya Ràdio havia de mirar fit a fit a les ràdios espanyoles. En aquell moment els grans noms eren Del Olmo i Gabilondo""A Madrid em preguntaven: 'Pero tu harás radio en catalán?'", ha afegit Cuní.

Melero i Cuní al plató del "Tot es mou"

"Estem en un moment de cruïlla"

Preguntat sobre per què va acceptar l'oferta per fer-se càrrec de les nit de Radio Nacional de España, el presentador ha reconegut que és un "tornar a començar". "Si la meva mirada periodística des de Catalunya pot contribuir a replantejar les mirades majoritàries des de Madrid per a tota Espanya que tenen assumit el principi de la Ayuso de que España es Madrid i Espanya es Madrid, doncs provem-ho i allà estic".

Preguntat per quins són els reptes de la ràdio del futur, Cuní, ha explicat que "estem en un moment de cruïlla". "Tenim una obsessió per ser moderns que ens fa oblidar una sèrie de qualitats i de valors", ha afegit.

Abans d'acabar la conversa, Melero ha volgut recordar la seva primera vegada a Els matins al costat de Josep Cuní. Va ser el 23 d'abril de l'any 2004. "Fa 19 anys d'aquest moment! La meva filla tenia tres mesos. Gairebé em vas treure de la baixa maternal!", ha exclamat la presentadora. "Ho vaig fer amb molt de gust", ha celebrat Cuní. "Jo també i encantada!", li ha respost Melero. Geni i figura i per molts anys!

23/06/2023

Deixa un comentari