3CAT

Anar al museu o escoltar un concert des del sofà ja és possible: la cultura en directe aterra a 3Cat

La plataforma pública catalana es consolida com a referent digital en català i fa un salt endavant amb 17 aliances culturals

Acte de presentació de l'aliança de 3Cat amb el sector cultural / Lucía Llargués

La plataforma 3Cat ha consolidat aquest dijous el seu paper com a referent digital de continguts audiovisuals en català, anunciant 17 aliances culturals que permetran als usuaris gaudir de museus, conferències, cinema o concerts des de la comoditat de casa. L'acte de presentació, presidit per Rosa Romà, presidenta de 3Cat, ha comptat amb la presència del consell de govern, directors i representants de diverses entitats catalanes. 

Aquesta jornada marca un punt d'inflexió per a la plataforma, que es reafirma com una eina essencial per a la difusió de la cultura catalana a través de la digitalització i l'accessibilitat a continguts de qualitat. Així, el 3Cat es converteix en una "plataforma de país" que vol servir com a punt de trobada per a tots els creadors de continguts en català: "Volem ser el motor de la nostra indústria audiovisual i reforçar la nostra llengua en l'entorn digital".

Assistir a un concert des del sofà? Sí. Explorar les sales d'exposicions del MACBA des de casa? També. Cultura, música, patrimoni, divulgació, llengua, prospectiva, drets humans, solidaritat, humor… tot això i més està a l'abast dels usuaris. La nova etapa de la plataforma oferirà una gran diversitat de formats: documentals, noves creacions, concerts, conferències, poesia visual, pòdcast, ficció, llargmetratges, curtmetratges i òperes, entre d'altres.

Quines entitats s'alien amb el 3Cat? 

Des d'Òmnium Cultural, el Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). També s'han destacat col·laboracions amb institucions artístiques i culturals com l'Auditori, el MACBA, la Filmoteca de Catalunya, el Liceu i el Palau de la Música.

Aquesta iniciativa busca oferir una finestra única per a la diversitat cultural catalana, integrant també esdeveniments com el Festival Temporada Alta de Girona i continguts de ciència i salut. L'objectiu és continuar creixent i incorporar noves aliances per seguir enfortint la presència del català en el món digital.

Rosa Romà durant la presentació al Disseny Hub / Lucía Llargués

Romà ha destacat l'esforç col·lectiu que ha fet possible aquest èxit, subratllant la col·laboració entre 3Cat i diverses entitats culturals. "Hem posat la ciutadania i el contingut al centre, amb una aposta econòmica, tecnològica i de creativitat que ens ha permès arribar a nous públics i consolidar-nos com a líders en continguts audiovisuals en català," ha afirmat Romà.

Les xifres de l'èxit del 3Cat

Des de la seva posada en marxa el passat 30 d'octubre, 3Cat ha experimentat un creixement espectacular, acumulant més de 100 milions de reproduccions i un milió d'usuaris registrats en només vuit mesos. Cada mes, es consumeixen quatre milions d'hores de continguts en llengua catalana, un indicador clar de l'impacte que ha tingut la plataforma en el panorama digital català.

La plataforma 3Cat no només ofereix continguts de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, sinó també una gran varietat de noves produccions que han tingut una excel·lent acollida, com les sèries "Tor", "Jo Mai Mai", "Això no és Suècia" i el documental "El Forense Unió". A més, la plataforma incorpora programes d'entreteniment com "La Travessa" i "Epic Nails", que han ampliat l'abast cap a un públic més jove i divers.

Amb els avenços presentats aquest dijous, 3Cat es posiciona com una plataforma capdavantera que no només preserva i promou la llengua i la cultura catalanes, sinó que també innova en la manera de connectar amb el públic, oferint continguts de qualitat accessibles en qualsevol moment i lloc.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. Roser

    A veure quan ho posen al nostre abast, doncs del "panem et cirquencem", o sigui futbol i tele-basura ens en donen TAN massivament, que és difìcil sobreviure a les (putes) pantalletes

Deixa un comentari