CINEMA

Mor l'actor Donald Sutherland, Oscar honorífic i conegut per «Els jocs de la fam»

Ha estat el fill de l'intèrpret, el també actor Kiefer Sutherland, qui ha comunicat el decés: "Em sembla una de les persones més importants de la història del cinema"

L'actor Donald Sutherland - Raúl Terrel / Europa Press

L'actor canadenc Donald Sutherland ha mort aquest dijous als 88 anys després d'una llarga trajectòria en cinema i televisió, on ha participat en films tan populars com Desmadre a la americana o la saga de Els jocs de la fam. La seva carrera, amb desenes d'obres a la petita i la pantalla gran, li va valer un premi Oscar honorífic.

Ha estat el fill de l'intèrpret, el també actor Kiefer Sutherland, qui ha comunicat la mort del seu pare. "Personalment em sembla un dels actors més importants de la història del cinema. Mai es va acovardir davant d'un paper, bo, dolent o lleig. Estimava el que feia i va fer el que estimava, i no es pot demanar més que això. Una vida ben viscuda", ha expressat a la xarxa social X (abans Twitter).

Donald McNichol Sutherland va néixer el 1935 a Saint John, New Brunswick (Canadà) i, encara que anava per a enginyer, finalment es va decantar per la interpretació i va iniciar la seva carrera en nombroses sèries de televisió, entre les quals destaquen El sant i The Avengers. Un dels papers més cèlebres de Donald Sutherland en els darrers temps és el de President Snow, principal dolent de Els jocs de la fam, la saga encapçalada per l'actriu Jennifer Lawrence.

ETIQUETES:

Deixa un comentari