Cinc sèries d'animació per a adults

Creus que els dibuixos animats són només per a infants i adolescents? El món de l’animació té molt per oferir i cada vegada hi ha un ventall més gran de sèries destinades al públic adult. Et proposem cinc sèries d’animació per a adults que et faran reflexionar sobre les temàtiques més complexes de la vida humana.

Cortar por la línea de puntos (Netflix)

Es tracta d'una minisèrie italiana de 6 episodis, creada per l'autor de còmics italià, Zerocalcare. A través de la vida de Zero, un jove resident a Roma, mogut entre les aigües de la incertesa de la joventut tardana, el desamor i la precarietat laboral, se'ns va desvetllant un qüestionament vital més profund. La sèrie es construeix sobre el fil de les converses del protagonista amb la seva consciència, un armadillo imaginari.

El títol planteja la idea que es va inculcar a la generació X i als millenials que els va fer creure que "retallant per la línia de punts" n'hi havia prou perquè tot anés bé. Es tracta d'un retrat aparentment humorístic, vestit de neguits vitals i els gustos punk d'aquests joves ja no tan joves, però que sorprèn amb un final desolador que et farà reflexionar.

The Midnight Gospel (Netflix)

Hereva de la famosa "Hora d'aventures" i cocreada pel mateix Pendleton War, es tracta d'una sèrie que manifesta a crits l'esperit intel·lectual, reflexiu i espiritual de l'animació. A través del diàleg, posa damunt la taula temes tan essencials com l'amor, la mort, la religió, l'ús de les drogues, el perdó i la meditació, entre altres.

La trama, d'aparença fictícia, manté un estrany lligam amb la realitat digital actual; la història gira al voltant de Clancy, un podcaster intergalàctic que es dedica a recórrer infinits mons simulats, on entrevista a criatures molt variades pel seu programa. La producció de Netflix és en realitat l'adaptació animada d'un pòdcast gravat pel còmic, escriptor i actor, Duncan Trussell.

Tuca i Bertie (Netflix i Max)

La il·lustradora i guionista Lisa Hanawalt és la seva creadora, i Steven A. Cohen i Raphael Bob-Wakasberg, creadors de "BoJack Horseman", són els productors executius. El resultat és la cohesió entre imatges acolorides i elements psicodèlics que disfressen una trama realista; la Tuca (tucan) i la Bertie (turdus) són dues dones de trenta anys que fan front als conflictes de l'edat adulta.

A la sèrie, se'ns mostren tant els seus intents per viure de la vocació o controlar l'angoixa, com els problemes més mundans; la relació amb els seus familiars, el desamor o les malalties de transmissió sexual.

De nou, es tracten les temàtiques més dures de la vida amb un to còmic que ens treu el pes d'encarar-les sense edulcorants. És la sèrie perfecta per submergir-se en el drama amb un banyador humorístic que et permetrà navegar-la amb lleugeresa.

Bojack Horseman (Netflix)

Tot un èxit de Netflix, que va deixar un rastre d'enyorança dels seus espectadors quan el 31 de gener del 2020 es va emetre el seu darrer capítol després de sis temporades.

Un cap de cavall amb cos d'home és el protagonista d'un Hollywood fictici on conviuen persones i animals antropomorfs. BoJack és una antiga estrella de la televisió, protagonista d'una sitcom d'èxit dels 90, el que va ser el cim de la seva carrera, la qual és incapaç de remuntar.

Es tracta de la convergència perfecta entre el drama i la comèdia, que et farà aventurar en un viatge perfectament cosit, i que aniràs desfilant a mesura que avancen els capítols, per acabar aterrant de ple en la tragèdia del protagonista. Després dels riures inicials, es desvetllen temes tan pesants com l'alcoholisme i la depressió.

Undone (Amazon Prime)

Una animació que s'allunya de les anteriors, no per les temàtiques, sinó per la seva construcció estètica. Els seus personatges animats mantenen l'autenticitat de les expressions pròpies de les persones, gràcies a la rotoscòpia, una tècnica consistent en dibuixar sobre imatges prèviament gravades.

Alma és el nom de la seva protagonista, una noia amb la cicatriu de la mort del seu pare latent, que després de tenir un accident de cotxe, descobreix que pot viatjar en el temps i canviar moments del seu passat.

Novament, se'ns plantegen temes complexos com  la depressió, el dol o la identitat, però amb un element afegit; l'experiència còsmica. A més, també està adornada per mites i deus mexicans com a elements essencials per connectar amb l'univers, motivats per les arrels culturals de la protagonista.

ETIQUETES:

Deixa un comentari