ESGLÉSIA

Sílvia Caballol denuncia amenaces per la seva entrevista a TV3: "No penso callar"

"El nostre amor va néixer contra tot pronòstic, contra tota probabilitat", assegura la dona de l'exbisbe de Solsona

Sílvia Caballol durant la conversa amb Ricard Ustrell

L'esposa de l'exbisbe de Solsona Xavier Novell (54), la psicòloga i escriptora Sílvia Caballol (41), ha concedit una inesperada entrevista a Ricard Ustrell que s'ha pogut veure al Col·lapse d'aquest dissabte a TV3. "Com us vau conèixer?", li va demanar Ustrell. "No va ser res del que es va dir als mitjans. Està molt lluny de la realitat. Va ser una història molt bonica, però molt difícil perquè entraven en conflcite moltes coses, però l'amor és així, et desarma", li va respondre ella.

"Al Xavier no se'l va arribar a conèixer bé. Les etiquetes de conservador, o d'homòfob que se li van posar… no es corresponien. Ell exposava la fe catòlica potser de manera molt contundent…", afegeix. "Ell no vol que parli de la nostra història, però només deixaré una frase i és que el nostre amor va néixer com una flor entre les pedres contra tot pronòstic, contra tota probabilitat. Com aquelles flors que les veus que surten d'allà al mig d'un roc i dius: 'Com pot ser? Doncs va ser!"', relata Caballol.

Amenaces de l'església

"Finalment m'he decidit a parlar. T'agraeixo Ricard Ustrell el teu saber fer, la teva proximitat i la teva professionalitat. M'he adonat que hi ha periodistes que respecten les persones", va assegurar l'escriptora en un missatge a Instagram. Tot i això, Caballol ha denunciat a través de les seves xarxes socials que ha rebut amenaces d'un membre important de la jerarquia eclesiàstica després de saber que havia concedit l'entrevista: "En ha dit que rebríem un càstig exemplar".

"Que li diguin de part meva que no penso callar. Són aquest tipus d'actituds les que fan mal a l'església", ha sentenciat l'escriptora.

Instagram de Sílvia Caballol

Va ser un 23 d'agost de 2021, quan l'aleshores bisbe de Solsona, va renunciar al seu càrrec eclesiàstic al·legant motius personals. Poc després es va descobrir que havia iniciat una relació sentimental amb Sílvia Caballol amb qui van tenir dues filles bessones. Ara, després de tres anys de silenci, l'escriptora ha decidit donar la seva versió dels fets. Afirma haver patit assetjament mediàtic i constants intromissions a la seva intimitat i la de la seva família per part de molts mitjans de comunicació.

"Ha estat un camí llarg"

Cal recordar que la parella es va casar per l'església el passat 1 d'abril, Dilluns de Pasqua, tal i com va compartir la pròpia Caballol al seu compte d'Instagram. "Creia honest, després de tant de temps que ens acompanyeu, no ocultar-vos que el Xavier i jo, finalment, ens hem pogut casar per l'Església, gràcies a la misericòrdia del Sant Pare, que li ha concedit la secularització. Ha estat un camí llarg, però hem pogut regularitzar la nostra situació canònica: casar-nos com desitjàvem i poder tornar a rebre la comunió. Ell continua sent bisbe, però sense poder exercir el ministeri", va explicar.

"Molts hagueren preferit ocultar aquesta informació, però sempre he cregut que si hom està convençut d'allò que fa i sent, cal apostar per la naturalitat, la normalitat, la transparència, anar de cara, sense deixar marge a l'especulació, i caminar sota la llum. La foscor no crec que sigui el que mereix el nostre amor, ni l'Església. Tampoc crec que la ocultació que va acompanyar la renúncia del meu marit ara fa dos anys i mig, fos per a res un encert", prosseguia dient l'escrit.

ETIQUETES:

Deixa un comentari