ELECCIONS

RTVE s'avança a TV3 i emetrà el seu debat amb els candidats del 12-M amb Nierga i Fortes

Gemma Nierga i Xabier Fortes conduiran el debat, que es durà a terme en directe a l'estudi 6 de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès

Xabier Fortes al debat de candidats del 14F del 2021 a TVE

RTVE Catalunya ha signat un acord amb tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya per emetre un debat amb els candidats a la Generalitat de Catalunya que s'emetrà el proper dijous 2 de maig. Moderat pels periodistes Gemma Nierga i Xabier Fortes, tindrà una durada de 120 minuts i s'emetrà en directe des dels estudis de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès.

El debat s'emetrà en directe en horari de màxima audiència, a les 22 hores, a través de La 1 i Ràdio 4, per Catalunya, i del Canal 24 horas i Radio 5, per a la resta de l'Estat. Els candidats que hi participaran seran Salvador Illa (PSC), Pere Aragonès (ERC), Josep Rull (Junts + Puigdemont per Catalunya), Ignacio Garriga (VOX), Laia Estrada (CUP), Jéssica Albiach (Comuns Sumar), Carlos Carrizosa (Cs) i Alejandro Fernández (PP).

El debat serà el primer televisat (TV3 l'emetrà el dimarts dia 7), i estarà dividit en quatre blocs i una intervenció final. Al primer, els candidats debatran sobre serveis públics; el segon bloc estarà dedicat al sistema de finançament i les infraestructures; el tercer, a la Llei d'amnistia i model territorial, i l'últim estarà dedicat als possibles pactes i l'estabilitat. Cada bloc el començarà un partit polític diferent, triat per sorteig, mentre que el minut d'or es farà de menor a major representació parlamentària: l'obrirà el Partit Popular i el tancarà el PSC.

L'any 2021, el debat a TVE va aconseguir 242.000 espectadors i un 10,7% a Catalunya però només 152.000 seguidors i un 0,9% a Espanya. Unes xifres molt inferiors a les que va aconseguir TV3 amb 601.000 espectadors i un 26% de quota.

ETIQUETES:

Deixa un comentari