POLÈMICA

Movistar+ expulsa el Mono Burgos pel seu desafortunat comentari sobre Lamine Yamal

La plataforma acomiada l'analista pel seu comentari racista i adverteix la presentadora de l'espai, Susana Guasch, per la seva actitud

Lamine Yamal, durant el partit contra el PSG

Polèmiques declaracions del Mono Burgos durant la prèvia del PSG – Futbol Club Barcelona d'aquest dimecres a Movistar+. En un moment en què va aparèixer el jugador del Barça Lamine Yamal davant de càmera, fent uns tocs amb la pilota, l'exporter de l'Atlètic de Madrid va dir el següent: "Compte que com no li vagi bé [en el futbol] acabarà en un semàfor". Un comentari que va provocar els somriures de la presentadora, la catalana Susana Guasch, així com d'alguns dels seus companys.

Aquestes paraules van enfurismar el Barça i també el club francès, que van decidir que no farien declaracions a la cadena privada espanyola una vegada finalitzés el partit, que va acabar amb una clara victòria blaugrana. Rodrigo Sierra, una de les veus del futbol a Movistar, va ser l'encarregat de comunicar aquesta decisió.

"Entenc que molts espectadors esperaven que tinguéssim alguna conversa o entrevista amb el Barça. Però la UEFA, PSG i Barça ens han notificat que no ens atendrien perquè estaven tremendament enfadats amb un comentari que s'ha abocat al nostre plató durant la prèvia. Per tant, no ens farien cap entrevista, no hem estat afortunats. Vaig demanar disculpes des d'aquí. Ho hem de fer també des del plató", va assegurar.

El mateix Mono Burgos, un cop esclatada la polèmica, va voler justificar-se i disculpar-se per les seves declaracions, especialment "per a aquells que s'hagin sentit ofesos". "Ha estat un comentari sense intenció de ferir a ningú", va dir. Cal recordar que Lamine va néixer a Esplugues de Llobregat i actualment viu al barri de Rocafonda de Mataró.

"No permetrem aquest tipus de comentaris"

No va ser fins ben entrada la matinada, quan Movistar Plus+ va emetre un comunicat demanant disculpes pel comentari de Mono Burgos. "Movistar Plus+ condemna qualsevol tipus de discriminació i no permetrà aquest tipus de comentaris de cap dels treballadors ni col·laboradors vinculats a la plataforma. Després del succeït, la plataforma adoptarà les mesures oportunes per garantir que aquests fets no tornin a produir-se", va explicar la cadena privada.

Unes hores més tard, la plataforma ha comunicat que "Movistar Plus+ i el Mono Burgos deixaran de col·laborar amb caràcter immediat en els programes de la plataforma i s'advertirà als presentadors de l'espai on es van produir aquests comentaris".

ETIQUETES:

Deixa un comentari