Eleccions 12-M

La Junta Electoral demana a TV3 i Catalunya Ràdio que deixin de parlar d'"exiliats"

L'organisme dona la raó a Ciutadans i considera que la CCMA "incompleix els principis de neutralitat informativa" i afavoreix els posicionaments independentistes

Telenotícies de TV3

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha demanat a TV3 i Catalunya Ràdio que no descriguin com a "exiliats" els polítics i polítiques que es van traslladar a l'estranger arran de les investigacions del procés. La decisió arriba després d'una denúncia interposada per Ciutadans la setmana passada.

Segons ha informat la mateixa formació en un comunicat, la Junta Electoral ha estimat que el terme "incompleix els principis de neutralitat informativa exigibles als mitjans de titularitat pública en període electoral" i que afavoreixen alguns posicionaments polítics.

Ciutadans va indicar a l'entitat la setmana passada que espais de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) com el Telenotícies migdia, el 3/24 o la web de la corporació havien utilitzat el terme, i va denunciar que així TV3 "adoptava el discurs de les candidatures independentistes" produint confusió amb la realitat jurídica.

ETIQUETES:

Deixa un comentari