DESTITUCIONS

Terratrèmol a TVE: Elena Sánchez, cessada com a presidenta després d'expulsar el cap de programes

La reunió del consell de la cadena pública espanyola havia de decidir si fitxava al presentador David Broncano

Instal·lacions e RTVE a Torrespaña, a Madrid

Guerra oberta a la direcció de RTVE que aquest dimarts 26 de març ha viscut un Consell d'Administració de conseqüències imprevisibles amb diversos cessaments sonats. La reunió que havia de servir per decidir sobre el possible fitxatge del presentador de La Resistencia David Broncano, ha arrencat amb un ball de bastons quan Elena Sánchez, presidenta en funcions i consellera proposada pel PSOE, ha fulminat José Pablo López com a director de continguts Generals.

El cessament de López ha estat possible gràcies als vots dels tres representants del PP i José Manuel Martín Medem, un dels dos que té Unides Podem, segons ha avançat ElDiario. La resta de consellers, els dos restants del PSOE, el del PNB i l'altre d'Unides Podem, hi han votat en contra.

El resultat d'aquesta destitució, lluny d'apaivagar els ànims, ha desecadenat en una nova votació que ha acabat amb la destitució fulminant d'Elena Sánchez després d'un any i mig en el càrrec de presidenta interina. Segons el citat mitjà, Sánchez ha estat cessada amb els vots dels tres consellers proposats pel PP, els dos del PSOE, un de Podemos, l'abstenció del consell del PNB i el vot en contra de l'altre membre de la formació lila.

I ara què?

Amb aquest panorama, l'òrgan ha decidit que els vuit membres restants que es mantenen es repartiran la presidència de manera rotatòria. Cal recordar que el Consell de RTVE ja va passar de 10 a 9 membres al setembre de 2022 amb la dimissió de José Manuel Pérez Tornero, que havia estat proposat com a president per consens polític.

Ara, amb el cessament d'Elena Sánchez l'ens es quedarà amb només vuit membres i tornarà a canviar la seva majoria que es quedarà amb tres consellers del PP (Jenaro Castro, Carmen Sastre i Consuelo Aparicio), dos del PSOE (Ramon Colom i Concepción Cascajosa), dos d'Unides Podem (Roberto Lakidain, de Podemos i José Manuel Martín Medem, del Partit Comunista) i un del PNB (Juan José Baños).

ETIQUETES:

Deixa un comentari