VOTACIÓ

La catalana Concepción Cascajosa, escollida nova presidenta interina de RTVE

La consellera que es va declarar militant del PSOE rellevarà Elena Sánchez a la direcció de la cadena pública espanyola

Concepción Cascajosa, nova presidenta de RTVE

El Consell d'Administració de RTVE ha aprovat aquest dimecres 27 de març el nomenament de la consellera Concepción Cascajosa (45) com a nova presidenta interina de la Corporació pública per un període de sis mesos, segons han informat a Europa Press. La decisió s'ha adoptat en una nova reunió que ha arrencat a les 10.00 hores i després de la sessió de més de nou hores del dimarts, que va acabar amb el cessament de la fins ara presidenta interina Elena Sánchez i de José Pablo López com a director de Continguts de la Corporació.

Amb aquest escenari, el Consell d'Administració de RTVE s'ha tornat a reunir aquest dimecres per escollir la nova Presidència, càrrec al qual s'havien presentat dos consellers, Concepción Cascajosa i Ramón Colom, tots dos designats a proposta del PSOE. La fins ara presidenta de l'Observatori d'Igualtat, ha estat finalment l'escollida, tot i que no ho ha tingut fàcil.

Dues votacions i un carnet polèmic

Després d'una primera votació fallida que ha acabat amb quatre vots a favor (els dos consellers del PSOE, un de Podemos i el del PNB), quatre en contra (els tres del PP i un de Podemos) i una abstenció (Elena Sánchez), el conseller proposat per Podemos, José Manuel Martín Medem ha exigit la dimissió d'Alfonso Morales, actual secretari general de RTVE. Una demanda que ha estat acceptada i que ha permès desencallar l'elecció. A la segona votació, Cascajosa ha comptat amb cinc vots a favor: el d'ella mateixa, el del seu company proposat pel PSOE, Ramón Colom, els dos membres de Podemos, i el de Juan José Baños del PNB.

En contra hi han votat els tres consellers proposats pel PP, mentre que Elena Sánchez s'ha abstingut. Fonts del Partit Popular (PP) es van mostrar crítics aquest dimarts pel fet que Concepción Cascajosa reconegués durant la seva compareixença en el Congrés que era militant del PSOE.

Fitxatge de David Broncano

Les últimes setmanes han estat marcades pel debat sobre el fitxatge del presentador David Broncano per a la conducció d'un nou programa per a la franja de l'access prime time' per competir amb El Hormiguero de Pablo Motos. El passat 11 de març, els consellers de RTVE van optar per ajornar la votació sobre la seva, davant els dubtes sobre la viabilitat d'un contracte que suposaria el pagament de 42 milions d'euros per tres temporades més IVA (14 milions d'euros per any), de setembre de 2024 a juliol de 2027. Una decisió que ha tornat a quedar ajornada fins la setmana vinent.

Qui és Concecpsión Cascajosa?

Nascuda a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) l'any 1979, Concepción Cascajosa és doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Sevilla amb Premi Extraordinari (2005) i professora titular de Comunicació Audiovisual al Departament de Comunicació de la Universitat Carlos III de Madrid. També ha estat col·laboradora en mitjans com 'El País', 'Fotogramas' i 'Serielizados'. Al març de 2021 va ser elegida per les Corts com a consellera de RTVE.

ETIQUETES:

Deixa un comentari