DISPUTA

Toni Cruz esclata contra els responsables de TV3 pel "plagi" d'"Eufòria": "Estic dolgut"

"Ens van dir que era una evolució d''Oh happy day' i vam al·lucinar. No té res a veure", ha assegurat el productor musical

Plató d'"Eufòria" a TV3

Ja fa uns quants mesos que els productors Toni Cruz i Josep Maria Mainat van anunciar que havien presentat una demanda contra el programa Eufòria de TV3 per un presumpte plagi d'Operación Triunfo, el format que ells van crear i estrenar a TVE l'any 2001 i que aquest 2023 va fer el salt a Amazon Prime.

Segons van explicar els creadors d'OT, 'Eufòria' reprodueix, amb minúscules variacions, tots els elements essencials, la mecànica, les fases i els aspectes originals d"Operación Triunfo'". Tant és així que el mateix Toni Cruz va voler deixar clar que que si la justícia els dona la raó i determina que Eufòria és una còpia d'Operación triunfo, el programa de TV3 "haurà de tancar la paradeta".

Davant d'aquesta amenaça, Veranda TV va emetre un comunicat expressant la seva "desagradable sorpresa, i amarga decepció" i assegurant que les acusacions no tenen "cap mena de fonament".

Enmig de tot aquest sidral i coincidint amb la final d'OT 2023 i la imminent estrena de la tercera edició d'Eufòria, el responsable d'OT Tinet Rubira, va dir-hi la seva aquest dilluns a RAC1 sobre aquesta. Per a Rubira, "està clar que 'OT' ha estat una font d'inspiració" tot i que ara "haurà de ser un jutge" qui determini quina de les dues parts té la raó.

Miki Núñez i Marta Torné a 'Eufòria' (TV3)

"Una televisió pública no pot fer això"

Aquest dimarts, Toni Cruz ha tornat a parlar de tema a RAC1, on ha assegurat que "estem dolguts" perquè "no hi ha hagut cap acord". "Vam fer una única reunió amb TV3 que va durar només cinc minuts", ha reconegut. En aquesta trobada hi havia el director de TV3, Sigfrid Gras, el director de programes Cristian Trepat i el director d'Eufòria, així com els dos creadors d'OT.

"Ens van dir que 'Eufòria' era una evolució d"Oh happy day' i vam al·lucinar. No té res a veure", ha explicat Cruz que s'ha mostrat dolgut amb els responsables de la cadena. "Una televisió pública no pot fer això. Si TV3 volia fer un programa musical com aquest, haurien d'haver trucat a Gestmusic i veure com podíem fer la versió catalana.", ha afegit el productor televisiu que ha defensat que "l'ètica professional ha d'estar per sobre de tot".

Toni Cruz carrega contra TV3 per "Eufòria"

"Estem vetats a TV3"

El productor i exmembre de La Trinca també ha revelat que "el 80% de la gent que està fent 'Eufòria' havia treballat a 'OT'". I no només això, Cruz ha assegurat que l'actual Cap de programes de TV3, Cristian Trepat "va estar set anys treballant a Gestmusic i la seva dona està dirigint 'OT'". Un conflicte obert que, segons el productor també ha afectat les seves relacions professionals amb TV3. "No em van convidar a la gala dels 40 anys de TV3 i en Josep Maria Mainat està vetat".

ETIQUETES:

Deixa un comentari