FINANÇAMENT

El Govern i la CCMA signen el contracte per donar 1.347 milions al 3Cat: "Avui és un gran dia"

"És l'aportació més gran feta fins ara del Govern de Catalunya a la CCMA", ha assegurat el president Pere Aragonès

Signatura del contracte programa del Govern i la CCMA al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, i la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, han signat el contracte programa pel qual s'aportaran fins a 1.347 milions d'euros a la Corporació durant els propers quatre anys. En un acte celebrat al Palau de la Generalitat, Romà ha celebrat que "avui és un gran dia pel país".

"Després de 14 anys, per fi aconseguim tenir un contracte programa que ha de servir per impulsar la transformació digital i arribar a nous públics", ha celebrat la responsable de la cadena pública. "Avui assolim l'estabilitat econòmica i financera i l'autonomia de gestió imprescindibles per transformar-nos i per dur a terme els grans reptes que tenim", ha afegit Romà.

Uns reptes que passen, segons ha explicat la presidenta de la Corporació, pel desplegament tecnològic i de continguts de la nova plataforma 3Cat; l'aposta per arribar a nous públics; la transformació cap a un model plenament digital i l'assoliment del lideratge de 3Cat en el sector audiovisual.

Aportacions previstes de la Generalitat a la CCMA

  • 2024: 330,5 milions d'euros
  • 2025: 335,5 milions d'euros
  • 2026: 340,5 milions d'euros
  • 2027: 340,5 milions d'euros

Per la seva banda, el president Pere Aragonès ha aprofitat el seu discurs per explicar que "avui és un dia important per al país. Una nació com la nostra necessita explicar-se a sí mateixa i al món". El president de la Generalitat ha volgut posar de manifest la inversió "rècord" que farà el Govern als mitjans de la CCMA amb 1.347 milions d'euros durant els propers quatre anys. Cal recordar que l'anterior rècord d'apartició del Govern a la Corporació va ser l'any 2009 amb 336 milions d'euros, una xifra que se superarà el proper 2026 quan aquesta xifra s'enfilarà fins als 340,5 milions d'euros anuals.

Aragonès: "És l'aportació més gran feta fins ara"

"És l'exemple del compromís del govern amb l'audiovisual català i amb la CCMA. És l'aportació més gran feta fins ara del Govern de Catalunya a la CCMA i era una aportació necessària per posar al dia els mitjans i dotar-los d'estabilitat i deixar enrere la incertesa i l'etapa en que veiem con alguns canals s'anaven fent petits", ha afegit, en referència al canal infantil del Súper 3 i la desaparició del juvenil 3XL. "La CCMA és una peça essencial que hem de posar al dia amb la màxima ambició", ha reiterat.

Aragonès també ha volgut posar èmfasi en la delicada situació que viu la llengua catalana: "Destinar 1347 milions d'euros a la CCMA, també és destinar-los a l'impuls de la llengua catalana. Sense els mitjans de la CCMA no s'explicaria l'avenç imparable del català després del franquisme i que ara hem de posar al dia". És per aquest motiu que Aragonès ha assegurat que "necessitem que aquesta eina estigui en plena forma per tornar a fer avançar l'ús social del català especialment entre els joves".

ETIQUETES:

Deixa un comentari