RESULTATS

El director de "La Marató" valora la caiguda de la recaptació: "Ens ha costat moltíssim"

"Ha sigut de les maratons que més testimonis ens ha costat trobar, també de famosos", ha revelat el responsable de l'espai solidari

Lluís Bernabé, director de "La Marató" fa balanç del marcador final

La baixa recaptació de La Marató d'aquest 2023 destinada a la salut sexual i reproductiva amb "només" 5,7 milions d'euros ha provocat una allau de comentaris i reaccions. Es tracta de la xifra més baixa en catorze anys i 2,3 milions d'euros menys que l'edició de l'any passat. Cal recordar que al 2022, La Marató va tancar amb un marcador final de 8.034.807 milions d'euros, una xifra que ja va suposar una reculada d'un milió respecte els 9.022.147; i dos menys que els 10.305.000 euros del 2020.

Per trobar una xifra similar a la d'aquest 2023, ens hem de remuntar a l'any 2009 quan La Marató va recollir més de 5,5 milions d'euros. Si és té en compte que les donacions encara es poden continuar fent durant uns mesos després de la fi del programa, la xifra d'aquest any és la més baixa des de l'edició del 2003 i és que al 2004 es van acabar recollint 8,7 milions d'euros.

"La Marató no la fem només pel marcador"

Amb aquest pretext, Lluís Bernabé, director de La Marató del 3Cat, ha valorat aquest dilluns a Els matins de TV3 el marcador final. "La Marató es fa per divulgar i no només per la recaptació", ha assegurat. Preguntat per com va reaccionar el dia que li van dir que el tema d'enguany seria la salut sexual i reproductiva, Bernabé ha deixat clar que estava convençut que l'havíen de fer. "Si fem maratons només pel marcador, faríem com fan altres cadenes, i només faríem una temàtica", ha destacat.

"Ha sigut de les maratons que més testimonis ens ha costat trobar, tant d'homes com de dones i ja no us explico de testimonis de més projecció pública. Ens ha costat moltíssim", ha revelat.

ETIQUETES:

Deixa un comentari