RTVE

El director de RTVE a Catalunya ho deixa: "Ha arribat el moment d'un canvi"

El periodista Oriol Nolis, amb una llarga trajectòria al mitjà públic feia dos anys que era al capdavant de la televisió

Oriol Nolis (RTVE)

Canvis a RTVE Catalunya. El director del mitjà a Oriol Nolis ha anunciat que deixa el càrrec després de dos anys al capdavant de la direcció. "Ha arribat el moment d'un canvi. Sempre he entès les responsabilitats d'aquesta naturalesa com un lloc de pas i no com un destí en si mateixes. Per això, un cop acabada la tasca que m'havia proposat, he decidit tancar una etapa", ha escrit a les seves xarxes el periodista.

A principis de setembre va fer unes declaracions similars, en el marc de la presentació de la graella per la temporada 2023/2024. "Teníem dos grans objectius. Consolidar una franja en català i augmentar la producció de programes fets des del centre de Sant Cugat", va dir Nolis que assegurava estar satisfet. Tot i això, els darrers mesos s'ha constat la poca autonomia del Centre de Producció Territorial respecte la direcció central, que podrien explicar l'adeu de Nolis, segons fonts internes. Aquest any, l'aposta pel català ha decaigut, després que el Late xou presentat per Marc Giró hagi fet el salt al castellà, tot i que sí que es farà des dels estudis de RTVE a Sant Cugat.

Oriol Nolis té una llarga trajectòria a la delegació catalana de Televisió Espanyola. Va entrar com a reporter del programa 'Catalunya Avui' (2005). Des de llavors, va conduir tots els Informatius territorials de RTVE Catalunya (Migdia, Vespre i Cap de Setmana) i, durant la temporada 2010-2011, va ser presentador del Canal 24 Horas, d'on va fer el salt a presentador del Telediario de TVE, entre el 2013-2014 i el 2018-2019. També va presentar 'El Debate de La 1', en la seva edició nacional i en la de TVE Catalunya. A RNE ha estat col·laborador de programes com '24 Horas' i 'De boca a orella' a Ràdio 4. El 2015 Nolis va publicar la seva primera novel·la, 'La extraña historia de Maurice Lyon'.

En el comunicat, agraeix, tant l'equip directiu com la resta dels seus companys de RTVE per ajudar a "consolidar un projecte modern, plural, de servei públic i que ha donat bons resultats". Per ara el seu successor a la cadena pública és una incògnita, i tampoc s'ha confirmat quin serà el destí del comunicador, que és llicenciat en Dret i Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra.

ETIQUETES:

Deixa un comentari