NOVA FICCIÓ

TV3 aposta per la sèrie "L'amiga genial" que estrena aquest diumenge en horari de màxima audiència

La sèrie de 3 temporades i un total de 24 capítols, relata la complexa amistat entre Lila i Elena, dues noies napolitanes nascudes als anys 50

"L'amiga genial", relata l'amistat de tota la vida entre dues dones

El diumenge 16 d'abril, després del TN Vespre, TV3 estrenarà els dos primers capítols de la sèrie italo-estatunidenca, L'amiga genial que ja havia emès a la plataforma HBO Max i que ara es podrà veure en català. Una estrena que provocarà la desaparició del 30 Minuts de manera puntual per donar la màxima rellevància a la ficció en horari de màxima audiència.

La ficció segueix, durant 3 temporades i en un total de 24 capítols, la complexa amistat entre Lila i Elena, dues noies napolitanes nascudes als anys 50. Una història que intenta desvelar el misteri de la Lila, l'amiga genial de l'Elena. La seva millor amiga i la seva pitjor enemiga.

Quan l'amiga més important de la seva vida desapareix sense deixar rastre, l'Elena Greco, una dona gran que viu en una casa envoltada de llibres, encén l'ordinador i comença a escriure la seva història i la de la seva amiga Lila. Explica l'evolució de la seva amistat, que va començar a l'escola primària als anys cinquanta, en una Nàpols perillosa i alhora fascinant. Va ser l'inici d'una història que va durar 60 anys de la seva vida. Una història que intenta desvelar el misteri de la Lila, l'amiga genial de l'Elena. La seva millor amiga i la seva pitjor enemiga.

La sèrie va ser guardonada el Globus d'Or d'Itàlia 2019 en la categoria de Millor Actriu Revelació, aconseguit per la jove Ludovica Nasti en el seu paper de Lila.

Tres temporades 

A la seva primera temporada, L'amiga genial explica els esdeveniments del primer llibre de Ferrante, que es desenvolupa durant la infància i adolescència primerenca de les amigues.

La segona temporada està basada en "Un mal nom", el segon llibre de la saga escrita per Ferrante i mostra el cop brusc de realitat que Lila i Elena es porten a mesura que s'acosten a la maduresa. Unes ments innocents plenes de somnis que descobreixen els monstres que tenen a prop.

La tercera temporada, que correspon al llibre "Els deutes del cos", se centra en la dècada dels anys 70, una època en què els canvis vitals que han experimentat les dues amigues són cada cop més evidents.

El fenomen Elena Ferrante 

Nascudes en una petita editorial italiana, "Les novel·les napolitanes" d'Elena Ferrante s'han convertit en un fenomen global sense precedents. Adorades pels lectors de tot el món, aquestes novel·les han rebut una gran aclamació de la crítica, guanyant múltiples premis i convertint-se en best-sellers internacionals. El seu pas a la petita pantalla també han estat ben rebudes tant pels espectadors com per la crítica.

Capítol 1 

Quan sembla que la Lila, la persona mes important de la seva vida, ha desaparegut, l'Elena Greco es posa a escriure la història d'una amistat que comença als anys 50. La Lila és una nena rebel i nerviosa, molt diferent de l'Elena, que és més aviat tímida. A primària, són les primeres de la classe, i un dia, mentre juguen al carrer, comencen una amistat que s'anirà fent cada cop més forta.

Capítol 2 

L'Elena i la Lila descobreixen el gust per la lectura i decideixen que de grans volen ser escriptores. Però els seus pares no tenen cap intenció de deixar-les estudiar quan acabin l'escola primària. Després de moltes discussions a casa, l'Elena aconsegueix que li permetin fer l'examen d'ingrés a secundària, però la Lila haurà de deixar els estudis un cop acabi la primària. Un dia, les dues nenes decideixen no anar a l'escola i anar a veure el mar sense dir-ne res a casa seva.

ETIQUETES:

Deixa un comentari