ESPECTACULAR

Així ha guanyat Rafa Castaño l'històric pot de "Pasapalabra": 2.272.000 euros d'una tirada

El concursant sevillà encerta les 25 paraules del 'Rosco' d'una tacada i s'endú el pot més gran del concurs que ascendeix a 2,2 milions d'euros

Rafa Orestes guanya el pot milionari de "Pasapalabra"

Pasapalabra ha entregat el pot més gran de la història del concurs amb 2.272.000 euros després d'un 'rosco' històric. Va ser aquest dijous a la nit quan es va posar punt i final al duel més llarg que ha viscut mai el programa i que han protagonitzat Orestes i Rafa, amb més de 200 programes plegats.

Per aprofitar al màxim l'expectació, Antena 3 va modificar la seva programació i va emetre el desenllaç en horari de màxima audiència després de El Hormiguero. Per si això no fos poc, Pasapalabra va viure un 'rosco' històric del sevillà Rafa Castaño que va respondre a totes les preguntes d'una tirada sense cap error.

D'aquesta manera, es va imposar al seu rival, Orestes Barbero, després de 197 programes competint per fer-se amb l'astronòmic pot. Rafa només va necessitar 179 segons per resoldre les 25 paraules d'una sola tacada, i no va donar opció al seu rival ni tan sols d'intentar-lo.

Rafa en el moment de la celebració del pot històric

De la A, "aspersor" (Mecanisme per escampar un líquid a pressió, com l'aigua per al reg) fins a la Z, (Escarabat que ataca els trigals, especialment quan els grans són tendres), "Zabro". Tal va ser la rapidesa en respondre les preguntes que fins i tot li van sobrar 49 segons.

Aquest va ser el moment:

Un premi també per a Hisenda

Tot i l'astronòmic premi, Hisenda reclamarà al concursant una bona quantitat d'aquest import. Primer se li retindrà un 19% de l'IRPF estatal (431.680 euros), als quals se li haurà de sumar el 24,5% que haurà de pagar a la declaració de la renta del següent any.

A això se li ha d'afegir el tram de l'IRPF autonòmic (Andalusia en el seu cas) que és del 22,5%. És a dir que en total se li retindrà el 47% del premi. Per tant, dels 2.272.000 euros del pot, 1.204.160 euros seran per a Rafa Orestes i 1.067.840 euros per a Hisenda.

Orestes i Rafa a "Pasapalabra"

Els premis més alts de la història de Pasapalabra

  • Rafa Castaño (2023, Antena 3): 2.272.000 euros
  • Eduardo Benito (2006, Antena 3): 2.190.000 euros
  • David Leo (2016, Telecinco): 1.866.000 euros

Una audiència milionària

Fins a 4.578.000 espectadors i un descomunal 37,4% de quota van seguir l'entrega del pot a a Espanya. A Catalunya el concurs també va arrasar tot i obtenir unes xifres baixes: 419.000 espectadors i un 27,0%. A Castella i Lleó, Pasapalabra va aconseguir un 47,4%.

La darrera vegada que el concurs va entregar el pot també va fer servir aquesta estratègia i va emetre l'entrega del pot en horari de prime time. Va ser al juliol del 2021 i en aquella ocasió va aconseguir 620.000 espectadors i un 26,5% d'audiència a Catalunya i va destronar al Polònia de TV3 que es va quedar amb un 15,2%.

ETIQUETES:

Deixa un comentari