FRACÀS

TVE revela l'elevat cost del programa d'Ana Morgade que va cancel·lar després d'una sola emissió

La cadena pública espanyola ha explicat el contracte que va signar per fer l'espai que va ser retirat pel seu fracàs d'audiència

Ana Morgade a la presentació de "Vamos a llevarnos bien"

Si aquest dimarts coneixíem la milionada que va pagar RTVE per poder emetre el Mundial de Qatar per un import total de 37,6 milions d'euros, ara s'ha conegut al xifra que ha destinat la cadena pública pel programa d'Ana Morgade Vamos a llevarnos bien, que només va durar un dia a la graella.

L'espai va ser cancel·lat després d'una sola emissió a causa de la seva baixa audiència: un 3,3% de quota i 44.000 espectadors (4,8% i 486.000 espectadors a Espanya). Unes dades insostenibles que van fer que TVE decidís enviar el format a revisió i la seva presentadora va anunciar que abandonava el programa. "No ha pogut ser, hem fet menys audiència que el teletext", va reconèixer Morgade.

Però el fugaç espai no ha sortit de franc per a les arques de TVE i per tant, de tots els contribuents espanyols. Cal recordar que TVE no pot emetre publicitat i el seu pressupost es nodreix de l'aportació del govern espanyol. Per saber l'abast de la tragèdia, la presidenta interina de la corporació, s'ha vist obligada a respondre una pregunta parlamentària del PP que demanava saber el cost de l'espai.

Elena Sánchez, presidenta interina de RTVE, ha reconegut que va signar un contracte de 10 episodis amb la productora The Pool per un valor de 3.529.011,06 euros.

La demanda dels populars feia referència a tots els projectes que ha fet The Pool amb TVE des del 2008. Aquí es compten les tres temporades de La Noche D, els drets d'explotació d'una app dedicada als Lunnis, i el mateix Vamos a llevarnos bien. Pel que fa al programa de Morgade, la cadena havia signat 10 entregues de 100 minuts per uns 350.000 euros per cada episodi.

Tot i el seu elevat cost, el programa va passar en tan sols una setmana de presentar-se als mitjans, emetre el primer programa i l'endemà va ser suspès pel fracàs d'audiència. Tot i això, la cadena i la productora The Pool intentaran que torni a la pantalla en una data encara per confirmar, després de fer-li un rentat de cara per intentar que enganxi als espectadors.

ETIQUETES:

Deixa un comentari