MILIONADA

Surt a la llum el preu que va pagar RTVE per emetre el Mundial de Qatar 2022: 37,6 milions

El cost total va ascendir fins als 37,6 milions d'euros tot i que la cadena no va pot emetre publicitat per compensar-ho amb els anuncis

Presentació del Mundial de Qatar 2022 a RTVE

RTVE ha desvetllat l'astronòmic preu que va pagar per poder emetre en obert el Mundial de Qatar 2022 de futbol. Concretament, la cadena pública espanyola va pagar fins a 37,6 milions d'euros segons ha revelat la presidenta interina Elena Sánchez en resposta a una pregunta de parlamentària de Vox.

La Corporació espanyola ha detallat que d'aquest total, 35,9 milions d'euros van anar destinats majoritàriament a pagar els drets a Mediapro, i 1,6 milions d'euros van ser per a "recursos interns". La cadena també ha explicat que va destinar 2,3 milions d'euros per pagar als serveis tècnics (unitats mòbils, il·luminació…), segons ha avançat Ecoteuve.

Com que TVE fa anys que no pot emetre publicitat per llei, els 37,6 milions d'euros pagats pel Mundial, no han pogut ser compensats pels ingressos que hauria obtingut qualsevol altre cadena amb anuncis. Per tant, aquesta astronòmica xifra s'ha pagat amb els impostos de tots els espanyols, a través dels pressupostos del govern.

Cal recordar que el govern de Pedro Sánchez va dotar d'uns pressupost de fins a 443 milions d'euros per a RTVE l'any 2022. Una xifra que s'ha incrementat fins als 490 milions aquest 2023, un +10,5% més. Per tenir una referència, el pressupost de TV3 al 2022 va ser de 243,5 milions i per aquest 2023, s'ha incrementat en 32 milions, fins als 275,5 milions.

Un miratge enmig de la desfeta

Això sí, les bones audiències dels partits del Mundial, van poder evitar per la mínima que La 1 caigués al seu mínim històric anual al 2022. A Catalumnya, La 1 va aconseguir ser segona amb un 10,1% i va desbancar a Antena 3 (9,9%). A Espanya, La 1 va aconseguir un 12,7%, el seu millor registre en aquest mes des de l'any 2011 i el millor mes des del maig del 2012. Tot i això, TV3 va ser líder a Catalunya i Antena 3 es va imposar a Espanya.

A banda d'això, cal tenir en compte que aquestes grans xifres del Mundial s'han esfumat i TVE va tornar a caure al gener amb un 7,0% a Catalunya i un 9,4% a Espanya.

ETIQUETES:

Deixa un comentari