BENIDORM FEST

El català no sonarà a Eurovisió: Així va anar la segona semifinal del "Benidorm Fest 2023"

El grup català "Siderland" i Alfred García no aconsegueixen arribar a la final, en una gala que va situar a Blanca Paloma com a guanyadora

El grup "Siderland" al "Benidorm Fest 2023"

El Benidorm Fest 2023 ja té als seus 8 finalistes que competiran aquest dissabte 4 de febrer per representar a Espanya a Eurovisió. Blanca Paloma, Vicco, Karmento i José Otero van ser els quatre classificats de la segona semifinal d'aquest dijous que hauran de competir amb Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara, escollits a la gala de dimarts.

Per tant, el català no sonarà a Liverpool després de l'eliminació del grup Siderland que duia la cançó Que esclati tot. Tampoc hi serà el cantant català i ex d'OT, Alfred Garcia. Així totes les apostes situen a Blanca Paloma i Agoney, que es va imposar a la primera semifinal, com els grans favorits per disputar-se la final.

La segona semifinal va tornar a estar presentada per Mónica Naranjo, Rodrigo Vázquez i Inés Hernand i emesa en La 1 amb una forta caiguda d'audiència. A Catalunya va fer un 5,9%, amb una caiguda de -2,6 punts respecte a la gala del dimarts; i a Espanya l'espai va aconseguir un 9,4% (-0,6).

La gran incògnita de la gala era saber si el grup català Siderland aconseguirien arribar a la final amb el seu tema en català, però finalment no va poder ser i es van haver de conformar amb el sisè lloc. El trio català va apostar per una posada en escena molt diferent a la resta dels seus companys i van començar la seva actuació tancats en una petita habitació.

En canvi, Blanca Paloma, va quedar en primer lloc, gràcies al vot del jurat i al televot. Vicco, Karmento i José Otero van completar el quartet de classificats. El també català Alfred García tampoc es va poder classificar per només tres punts de diferència, seguit de Siderland, Famous, E'femme i Rakky Ripper que tampoc estaran a la gala final.

Els vots de la segona semifinal

Com en la primera semifinal, el 50% dels punts els va assignar el jurat professional, el 25% el vot demoscòpic composat per 350 persones; i l'altre 25%, pel televot dels espectadors.

 • Blanca Paloma: 167 punts
 • Vicco: 135 punts
 • Karmento: 112 punts
 • José Otero: 105 punts
 • Alfred García: 102 punts
 • Siderland: 88 punts
 • Famous : 87 punts
 • E'Femme: 64 punts
 • Rakky Ripper: 52 punts

Punts del jurat:

 • Blanca Paloma: 92 punts
 • Vicco: 67 punts
 • José Otero: 63 punts
 • Alfred García: 52 punts
 • Siderland: 48 punts
 • Karmento: 47 punts
 • Famous: 46 punts
 • Rakky Ripper: 24 punts
 • E'femme: 17 punts

Vot demoscòpic:

 • Vicco: 40 punts
 • Blanca Paloma: 35 punts
 • Karmento: 30 punts
 • Famous: 28 punts
 • E'femme: 25 punts
 • José Otero: 22 punts
 • Alfred García: 20 punts
 • Siderland: 15 punts
 • Rakky Ripper: 13 punts

Televot:

 • Blanca Paloma: 40 punts
 • Karmento: 35 punts
 • Alfred García: 30 punts
 • Vicco: 28 punts
 • Siderland: 25 punts
 • E'femme: 22 punts
 • José Otero: 20 punts
 • Rakky Ripper: 15 punts
 • Famous: 13 punts

ETIQUETES:

Deixa un comentari