SALUT MENTAL

El cantant Alfred García parla de la seva etapa més dura: "Vaig reventar, tot em trontollava"

L'ex d'"Operación triunfo" va explicar els problemes de salut mental que va tenir amb 19 anys quan va patir ansietat i depressió

Alfred García a "Planta baixa"

El cantant Alfred Garcia, ex d'Operación triunfo, va ser entrevistat aquest dimarts al Planta baixa de TV3, després del seu pas pel Benidorm Fest 2023 on no va poder arribar a la final. El del Prat de Llobregat ja havia representat a Espanya a Eurovisió l'any 2018 al costat d'Amaia i aquest any ho va tornar a intentar amb el tema "Desde que tú estás". "Hi vaig anar perquè des de la casa m'hi van animar", va dir García.

El cantant de 25 anys va explicar que sempre ha estat un cul inquiet. "Des de petit, mai no he fet la migdiada perquè sempre estava imaginant". Aquesta hiperactivitat i autoexigència li van generar problemes de salut mental amb 19 anys quan va patir ansietat i depressió.

"No tot són coses bones i, evidentment, tots tenim problemes. Va haver-hi un moment en que estudiava dues carreres i havia de tirar endavant la meva carrera musical sense cap plataforma o discogràfica darrere. En aquell moment, vaig rebentar i vaig passar una època en què trontollava tot", va confessar.

"Hem de gaudir més i patir menys"

"Sempre m'he exigit molt, abans de ser una persona pública i també després. D'alguna manera penso que les expectatives en les noves generacions, per això de que estem més preparats sembla que hem de ser els millors en tot i la vida, no té un manual d'instruccions. Crec que estem aquí per gaudir més i patir menys, un es pot esforçar però sense patir. La vida està per gaudir-la i aquest és l'aprenentatge que n'he tret", va reconèixer.

Alfred García a "Planta baixa"

El cantant va celebrar que cada que cada vegada es parli més de la salut mental: "Ara hi ha una explosió per parlar d'aquests temes. Crec que s'ha de fer la revolució emocional i ens hem de saber gestionar emocionalment com també ho fem físicament".

En els seus moments més complicats, García es va ajudar als llibres del director català i creador de Polseres vermelles, Albert Espinosa: "El vaig conèixer en un concert just abans d'entrar a Operación Triunfo en el que vam estar parlant una hora i mitja. Li vaig dir que si mai necessitava un compositor per a les seves sèries que em truqués. Sis mesos després vaig entrar a OT i dos anys després li estava composant la banda sonora de 'Los espavilados' de Movistar".

"Hem d'aprofitar les oportunitats que ens dona la vida i moure els impulsos que tenim. Hem de gaudir més perquè arribarà un dia en que ja no podrem fer-ho", va sentenciar.

ETIQUETES:

Deixa un comentari