PRESENTADOR

Albert Om rebutja treballar a Espanya: "Què vol dir això de fer el salt a Madrid?"

El periodista ho va dir en una entrevista al "Col·lapse" de Ricard Ustrell: "Haver pogut treballar sempre en català és un orgull"

Albert Om a "Col·lapse"

El periodista i presentador Albert Om va ser un dels convidats estrella del Col·lapse d'aquest dissabte a TV3. Als seus 56 anys, Om va fer un repàs de la ja seva dilatada carrera professional i va revelar que havia rebut diverses ofertes de cadenes espanyoles, Tot i això, el presentador les ha rebutjades totes. "Sempre he fet periodisme en català", va celebrar.

En efecte, des dels seus incis a Ràdio Taradell i el diairi El 9 Nou, passant per RAC1 i la pròpia TV3, Om ho ha fet gairebé tot. El seu moment de màxima esplendor li va arribar de la mà del programa El Convidat on va fer programes que passaran a la història com el de Jordi Pujol o el del bisbe de Solsona.

El proper mes de juny farà 40 anys de la seva primera feina periodística i tot i que actualment el podem escoltar cada vespre a l'Islàndia de RAC1, molts espectadors el troben a faltar amb un programa propi a TV3. Mentre no arriba aquesta proposta, Om va reconèixer que sí que ha rebut ofertes per treballar des de Madrid. Tot i això, va reconèixer que les ha rebutjades sempre.

Om i Ustrell aquest dissabte a TV3

"Penso que no en sabria. Hi ha una qüestió lingüística, i jo sempre he treballat en català, que és un orgull. Però penso que no sabria com és la gent a la que em dirigiria si treballés per a Espanya. En canvi, a Catalunya, conec com és la gent i les diverses Catalunyes que hi ha i els temes que poden interessar", va explicar.

I no només això, Om va criticar la recurrent frase que es diu quan un presentador se'n va a Madrid a treballar. "No m'ha semblat mai correcte allò de 'fa el salt a Madrid'. Què vol dir que aquí (Catalunya) estem a sota terra i hem de fer un salt per anar a Madrid? Quan vaig començar a treballar l'any 1983, TV3 no existia. Haver pogut treballar i guanyar-me la vida aquí és un orgull", va sentenciar.

ETIQUETES:

Deixa un comentari