CLARA I DIRECTA

Danae Boronat sense censura al "Zona Franca" de TV3: "Em diuen que estic aquí pel meu cos"

La presentadora de l'Esport 3, reconeix que condueix el programa "Onze" dels divendres "perquè ningú el vol fer"

Danae Boronat a "Zona Franca"

La presentadora d'esports del moment de TV3, Danae Boronat, va ser la convidada del Zona Franca d'aquest dilluns. La periodista tarragonina de 37 anys que va començar a RNE Tarragona i va passar per Deportes Cuatro, Movistar+ i el diari Sport, va fitxar per TV3 el passat mes d'octubre per retransmetre els partits del futbol femení.

Al seu historial hi té fites com la del maig del 2019 quan va ser la primera dona que va narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió i en castellà (Atletico-Sevilla per La Liga TV). Tot i això, també ha partit la censura quan era col·laboradora del diari Sport i no li van publicar un article seu que "no seguia la 'línia editorial'".

"Si no em deixen publicar el que vull i com vull, no puc continuar", va denunciar Boronat. L'article parlava sobre la darrera polèmica a la selecció espanyola femenina, on 15 jugadores s'havien negat a anar convocades mentre no destituissin l'entrenador, Jorge Vilda. "El descrèdit de la professió no s'atura i en el meu cas intentaré continuar exercint-la lliurement", va afegir.

La periodista va explicar a Joel Díaz com va anar tot plegat. "Jo criticava massa a com la Federació tracta a les dones i això anava en contra dels interessos del diari. La Federació espanyola treballa de manera mafiosa", va criticar. "El problema és que molts periodistes ho accepten, traguen i callen. Jo per sort, com que no vivia d'aquella col·laboració vaig dir: Doncs no escric més! Evidentment he perdut calers, però ho he fet per dignitat! Però hi ha gent que m'ha dit què tonta que ets!".

"Em diuen que estic aquí pel meu cos"

La presentadora també va criticar el fet que cap dona amb un cos no normatiu presenti cap programa de televisió. "Tu creus que el fet de que tu tinguis una aparença normativa ha fet que tinguis quota de pantalla?", va preguntar-li Joel Díaz. "Jo i totes! A mi moltes vegades em diuen que estic aquí pel meu cos però això a mi em perjudica. D'aquí a dos dies n'hi haurà una de més jove més guapa i amb les tetes més grosses i la posaran amb ella si aquest és el criteri", va respondre Boronat.

El de Zona Franca també va preguntar a la tarragnina per la mala fama que segons ell tenen els seus companys que treballen a la redacció d'esports de TV3. "És veritat aquesta fama de que a la redacció d'esports de TV3 es treballa a un ritme molt relaxat?". "Mira només et diré que són companys TOP!", va respondre ella tirant pilotes fora.

Malgrat això, Boronat sí que va reconèixer que els divendres condueix la tertúlia esportiva Onze a l'Esport 3, enlloc del presentador habitual Xavi Valls, "perquè no el vol fer ningú. Però jo estic feliç i m'ho passo molt bé". Això sí, es va mostrar molt agraïda a TV3 per haver confiat amb ella: "Per mi és un provilegi que hagi pensat en mi per narrar els partits de futbol".

ETIQUETES:

Deixa un comentari