ENTRE VINYES "Joc de cartes" se'n va al Penedès amb nova batussa: "El pitjor pollastre que he menjat mai"

"Joc de cartes" al Penedès

Una de les restauradores va suspendre amb una nota de 3,3 per al menjar després de servir un pollastre sense cuinar

El vuitè capítol de la sisena temporada de Joc de cartes, se'n va anar al Penedès per trobar el millor restaurant en una cava. Quatre restauradors que treballen envoltats de vinyes i botes de vi van competir per defensar la seva proposta gastronòmica. 

Com de costum, al programa va haver-hi moments per a tot i plats per oblidar. Com una salsa de romesco no apte per a una persona celíaca i un pollastre mal cuinat.

Les Vinyes de Lilith (4,8)

La primera parada va ser a Les Vinyes de Lilith, un restaurant amb la personalitat de la seva propietària, Marta Vallès, que volia un restaurant "gluten free" a la comarca. Sense gluten i sense cuinar. Quan en Sergi de Meià del Can Marlès va tastar el seu pollastre es va posar les mans al cap: "És dels pitjors pollastres que he menjat mai".

El producte del local que en teoria era 'slow food' tampoc va convèncer per la seva qualitat. Tant va ser així que la nota mitjana del menjar de la Marta es va quedar amb un baix 3,3.

La Manela (5,9)

La ruta va seguir a La Manela, on Èric Enguita ha portat la filosofia de l'"street food" a un entorn de vinyes.  Modernitat amb algun problema com es va poder veure a la cuina mentre feien les hamburgueses. "Se'ns ha enganxat la burger! L'hem de treure".

Can Marlès (6,8)

El tercer àpat va ser a Can Marlès, des d'on el xef Sergi de Meià organitza esdeveniments gastronòmics posant en valor la cuina del territori i el producte km 0. I atenció als seus plats espectaculars cuidats al més mínim detall.

Tot i que a l'Èric de La Manela, els postres li van semblar poca cosa, el local va aconseguir una nota mitjana de 6,8, amb un bon 7,7 per al menjar.

La Barbequiú (6,3)

El darrer restaurant va ser La Barbequiú on van descobrir l'aposta per la barbacoa que ha fet Toni de la Rosa, la 23a generació d'un celler històric al més pur estil de Nissaga de poder. Molt bonic però el temps no va acompanyar i van haver de dinar amb mantes.

No va ser l'únic contratemps. Una de les concursants era celíaca i li van dur el seu salmó amb salsa de calçots. Un fet que va obligar a intervenir al Marc que ava anar a la cuina a preguntar als cuiners si la salsa duia pa. "Ho desconec", va respondre el cuiner del Barbequiú. Una resposta que van fer que la noia optés per no tastar-la.

La confrontació final

Al duel final, l'Èric se les va tenir amb el Sergi. El de La Manela li va posar un 4 al de Can Marlès. Pitjor ho va passar la Marta en veure el seu 4,8 de nota mitjana tot i que ella s'esperava un 7. La noia no va poder contenir les llàgrimes. I atenció perquè al servei que va fer ella encara la vabn puntuar més baix amb un 4,7.

Els seus rivals i el Marc li van posar en qüestió que els productes del seu local fossin de proximitat. "No és veritat que els teus productes siguin de proximitat", li va dir el Sergi. "Que els compris aquí al costat no vol dir que siguin de proximitat", li va etzibar el Marc.

Però la cosa no va quedar aquí. També li van retreure que les imatges que penja a les xarxes socials no es corresponen amb els plats que els van servir. Ella ho va negar:

Finalment i per només una dècima de diferència el Sergi i el seu Can Marlès es van fer amb la victòria.

ETIQUETES:

Deixa un comentari