EL REPTE DE GAUDÍ TV3 recrea la construcció de la Sagrada Família des de l'estudi virtual més gran d'Europa

"Sagrada família, el repte de Gaudí"

El documental que s'emetrà aquest dimarts al "Sense ficció" recrea escenes de Gaudí i els seus col·laboradors

Aquest dimarts, el Sense ficció de TV3 va estrenar "Sagrada Família, el repte de Gaudí", un documental que va relatar la construcció del temple, des dels inicis fins ara, amb el desafiament de continuar l'obra sense el seu creador, sense plànols ni gaires documents.

L'èxit del reportatge va ser aclaparador, fins a 453.000 espectadors i un excel·lent 23,4% de quota, més del doble que la resta de cadenes. Dirigit per Marc Jampolsky, reconegut internacionalment pels seus documentals sobre grans monuments històrics, vam poder veure la desmesura artística de Gaudí en la recta final de la construcció del temple, l'únic del món començat al segle XIX que encara es continua aixecant al segle XX.

Què en pensaria, Antoni Gaudí, de com ha continuat la construcció de la Sagrada Família després de la seva mort?

"Sagrada família, el repte de Gaudí"

Com han pogut continuar, els seus successors, les obres sense el seu creador, sense plànols i gairebé sense documents? El documental va mostrar com els arquitectes han anat salvant les dificultats d'una obra monumental gràcies a les noves tecnologies. Segons el seu biògraf, Gijs van Hensbergen, "era un enigma sense ordinadors. Han fet falta 120 anys perquè la gent comencés a entendre-la. Gaudí tenia una capacitat extraordinària per jugar al límit. No només de la ciència, sinó també del gust".

Rodat a l'estudi virtual més gran d'Europa

L'aportació més espectacular del documental és la "resurrecció" virtual del taller on va treballar Gaudí, que es va cremar en un incendi el 1936. On va dibuixar i dissenyar els plànols de la seva gran obra: "No sembla un estudi d'arquitecte, sinó una cova on s'hi acumula tota mena de materials", diu Juan José Lahuerta, director de la càtedra Gaudí de la UPC. La reconstrucció virtual permet visitar el taller tal com el va deixar Gaudí fa més d'un segle, ple fins al capdamunt de guixos, maquetes, pedres i pedretes.

Rodat a l'estudi virtual més gran d'Europa, situat a París, el documental recrea escenes de Gaudí i els seus col·laboradors en el seu propi estudi, construint, sempre primer amb guix, els elements que acabaran donant forma a la Sagrada Família.

ETIQUETES:

Deixa un comentari