ESTAFA Una periodista de TV3 revela que li han suplantat el seu Instagram per estafar als seus seguidors

Rosa Talamàs

Rosa Talamàs, corresponsal al Pirineu, ha explicat que li van canviar la contrassenya i el correu per estafar amb criptomonedes

Rosa Talamàs, la delegada de TV3 al Pirineu i l'Aran, ha explicat aquest dimarts a El Món a RAC1 de Jordi Basté que ha estat víctima col·lateral de l'estafa amb criptomonedes més gran investigada fins ara a Europa. La periodista ha explicat que li van suplantar el compte d'Instagram i el van utilitzar per estafar amb criptomonedes dues veïnes de Puigcerdà.

"Aquest passat mes d'agost una persona em va enviar un missatge per Instagram, dient-me que cliqués a un enllaç. La persona em va tractar amb molta proximitat com si la conegués", ha començat explicant la periodista.

"Em va enviar un enllaç perquè el cliqués i quan vaig clicar, vaig veure que m'havien suplantat la identitat del meu Instagram i ja no podia entrar. Em van canviar la contrasenya i el mail", ha revelat.

Al migdia també ha explicat l'estafa al Tot es mou d'Helena Garcia Melero.

"Una veïna meva hi va caure"

"L'endemà, em publiquen unes stories des del seu perfil demanant invertir en bitcoins. Deien que jo ho havia fet amb una broker andorrana que vaig conèixer i que els 500 euros que havia invertit s'havien convertit en 5.000", ha afegit la de TV3.

"Vaig imaginar-me que ningú hi cauria, que ningú es pensaria que jo podria fer-ho. Malauradament busquen gent que generi certa confiança i va haver-hi gent que va caure, com una veïna meva", ha reconegut Talamàs.

La reportera ha explicat que la gent li contactava pel privat d'Instagram per consultar-li dubtes, però que responia l'estafador: "Jo responia (sense ser jo) dient que ho fessin, que és la bomba, que és un moment, que guanyaràs diners…".

La seva veïna va anar posant diners fins que va sospitar i li va escriure a Talamàs si podia anar a casa seva a parlar-ne. Va ser en aquell moment quan la persona que li havia suplantat la identitat va desaparèixer.

ETIQUETES:

Deixa un comentari