MISTERI RESOLT La data d'estrena del "30 Minuts" i què passa amb la sèrie "Hotel Voramar"

"30 Minuts"

L'històric programa de reportatges de TV3 estrena la seva 39a temporada aquest diumenge 9 d'octubre

Aquest diumenge 9 d'octubre torna un dels espais més vetarans de TV3 com és el 30 Minuts. Serà la seva 39a temporada en antena, tot un clàssic i un referent. TV3 havia ocupat el seu buit durant l'aturada estival i el setembre amb la sèrie danesa Hotel Voramar, que ha tingut una bona acollida per part de l'audiència.

E 30 Minuts començarà amb el reportatge "Les arrels del narcotràfic", sobre el risc que corre Catalunya de convertir-se en una narcosocietat si no posa fre al cultiu il·legal de la marihuana i a l'entrada d'haixix per mar; una ruta de la droga que es fa amb narcollanxes i que s'ha reactivat l'últim any.

Tampoc han de patir els fans de la sèrie "Hotel Voramar" tot i que això sí, hauran d'anar a dormir més tard. A partir de les 23.15h, s'emetran dos nous episodis cada setmana.

Del "Catalangate" al Veganisme

Entre els temes que podrem veure durant les properes setmanes també hi haurà el Catalangate, el cas de l'espionatge a l'independentisme català i a altres polítics, periodistes i advocats amb el programa Pegasus, així com el debat sobre el futur dels Pirineus que ha generat l'anunci de la candidatura per a la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern de l'any 2030.

Carles Solà al plató del "TN"

També coneixerem com afronten la sortida de la presó algunes dones i homes que han complert condemna i que esperen que la seva reinserció social sigui, de debò, una segona oportunitat.

Un dels altres reprotatges descobrirà la tendència cada vegada més gran al vegetarianisme i al veganisme enfront del consum de carn i les derivades mediambientals de la producció de carn a gran escala o el creixement de la demanda de reproducció assistida de dones, sobretot de les que volen ser mares al voltant dels 40 anys, i el volum d'aquest negoci i les conseqüències físiques i psíquiques d'aquests tractaments.

Durant tot un any, dos equips del programa han seguit de ben prop els protagonistes de dues històries que coneixerem al llarg d'aquesta nova temporada: els pagesos d'Alcarràs, en una de les pitjors campanyes de fruita dolça, i els defensors dels drets humans de Colòmbia i Mèxic, amenaçats per les seves lluites i que l'Agència Catalana de Cooperació ha acollit durant mig any.

En el terreny internacional la mirada continuarà posada en la guerra d'Ucraïna i les seves implicacions per a aquell país i per a Rússia, amb dos reportatges de producció pròpia, quan faci un any de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna. També s'abordarà els efectes del canvi climàtic que ja s'evidencien, amb temperatures rècord, sequeres i tempestes extremes, entre d'altres.

En definitiva, com cada any des d'en fa 39, el 30 minuts seguirà atent a l'actualitat del país i del món.

ETIQUETES:

Deixa un comentari