You are currently viewing <span>IDIOMES</span> El tertulià culé de Pedrerol, incrèdul pel que ha vist en un programa de TV: "Habla en español!"
Quim Domènech a "El Chiringuito"

IDIOMES El tertulià culé de Pedrerol, incrèdul pel que ha vist en un programa de TV: "Habla en español!"

Quim Domènech penja un vídeo del programa Caso Cerrado i els seus seguidors esclaten: "Vosaltres feu el mateix"

Un dels col·laboradors més mítics de Josep Pedrerol al programa El Chiringuito és el català i culé, Quim Domènech. El periodista està acostumat a jugar a camp contrari i amb tot en contra. Tot i això, aquest dimarts, Domènech ha fet una piulada després de veure un vídeo del programa de Telemundo, Caso Cerrado. "Entenc que estan de broma", ha escrit el català. Al missatge, hi ha adjuntat el moment on la presentadora i jutgessa de l'espai, la cubana Ana María Polo, esclata amb una convidada per no parlar en castellà.

El programa, avesat a les polèmiques i els conflictes de pel·lícula, ha deixat bocabadat al culé. "Hello, good afternoon",diu la convidada: "Ni good afternoon ni hello, aquí se habla en español. Aquí no ponemos letreritos. Tu nombre es Luna no te llamas "Moon". No te hagas la cómica. ¿De dónde tú eres?", respon la presentadora indignada.

Quim Domènech a "El Chiringuito"

Però la noia insisteix: "I was born in Colombia". Unes paraules que van fer perdre els papers a la presentadora: "Si no hablas en español, te vas. ¿Me estás entendiendo? Y no estoy jugando contigo. No me interesan tus retos cochinos, estúpidos e idiotas. Tu no eres americana eres colombiana. No te equivoques. Si no hablas español, en la próxima parada, te largas. ¿ Me entendiste? Te laaaargas".

"Solo era un reto. Esto es America", va intentar explicar la noia. "Y qué? Esto es un país de inmigrantes", va acabar dient Polo. Per sort, el programa ja no existeix, va ser cancel·lat arran de la covid, tot i que ara podria tornar. Mentre aquest moment indigna a molts, a Espanya encara sembla impossible trobar cantants en català o realitys on el catalanoparlants no hagin de canviar d'idioma amb els seus familiars, mentre apareixen concursants italians o brasilers sense problema.

De fet, el tuit de Domènech s'ha inundat de respostes amb missatges en contra de TV3 o l'escola catalana. "Es lo que hacéis en los colegios catalanes pero en contra del idioma principal de nuestro país, así que no te sorprendas, la jueza en éste caso al menos lleva razón", ha escrit un dels seguidors del periodista. Encara queda molta feina per fer…

Deixa un comentari