POLÈMICA ENTREVISTA "El Terrat" i la CCMA condemnen les "coaccions" de Dalmsases a la subdirectora del "FAQS": "És inadmisible"

Dalmases i Borràs saludant a la subdirectora del "FAQS" a TV3

La productora del programa emet un comunicat molt dur contra el diputat i mà dreta de Laura Borràs: "És inadmissible"

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la productora del FAQS, El Terrat, han condemnat aquest dimarts l'actitud del diputat de Junts, Francesc de Dalmases contra una periodista del FAQS, que, segons el comunicat emès per la cadena pública es tractaria de la subdirectora del programa, Mònica Hernàndez.

La nota emesa per la CCMA "condemna l'actitud del diputat Francesc de Dalmases envers la subdirectora del FAQS després de l'entrevista que es va fer a la presidenta del Parlament, Laura Borràs". El comunicat també "exigeix respecte per una informació lliure de coaccions i intimidacions" i anuncia que l'ens públic "s'ha posat a disposició de les persones afectades que, fins al moment, no han volgut adoptar cap mesura al respecte".

El diputat de la Junts per Catalunya i mà dreta de la presidenta del Parlament, Francesc de Dalmases, que aquest dilluns va negar els fets, ha acabat "disculpes a tothom que s'hagi pogut sentir ofès" per la baralla que va protagonitzar fa uns dies amb una periodista del programa FAQS de TV3. La discussió es va produir després d'una entrevista a Laura Borràs, en què va haver de respondre a diverses qüestions relaciones amb el cas de suposada corrupció pel qual està sent processada. Especialment tensa va ser la conversa amb la periodista de la Cadena SER, Carla Turró.

Aquest dilluns, diversos testimonis que van presenciar els fets van explicar a Nació Digital, i fonts del programa han confirmat a elmondelatele.cat, que Dalmases hauria increpat a porta tancada una periodista del programa. El diputat hauria agafat la periodista "pel canell" i l'hauria tancat per "escridassar-la" al camerino de convidats per les preguntes que se li havien fet a la presidenta de Junts.

Segons expliquen aquestes mateixes fonts, la situació va ser tan tensa que "fins i tot el regidor va sortir per veure què passava, perquè el soroll arribava a dins del plató". Dalmases hauria insultat a la periodista, amb expressions com que era una "mala professional" i que el FAQS era un "programa de merda".

Borràs i Dalmases en una imatge recent

Comunicat d'El Terrat

Enmig de la tempesta política, la productora del FAQS, El Terrat d'Andreu Buenafuente, també ha emès un contundent comunicat. "Condemnem els fets que van tenir lloc el passat 9 de juliol després de l'entrevista a la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. És absolutament inadmissible la situació viscuda per una treballadora, periodista i companya del programa per part d'una persona de l'equip de la presidenta del Parlament. Els crits, la coacció i els insults no han de formar part de cap tipus de relació, tampoc entre polítics i periodistes, i no són les eines per mostrar discrepàncies".

"Des d'El Terrat s'està donant tot el suport a la companya periodista i a la direcció del programa i s'ha respectat la decisió de no voler denunciar. No obstant, davant la publicació del fets, manifestem el nostre rebuig. En paral·lel, participarem de forma activa en tota investigació que s'obri arran del que va succeir", afegeix la nota de la productora.

ETIQUETES:

Deixa un comentari