EUROVISIÓ 2022 Té Espanya realment possibilitats de guanyar aquest dissabte a Eurovisió?

Chanel Terrero

"El país que va trepitjant-nos els talons és Grècia, el qual té una singular particularitat. Més de la meitat de la cançó és a cappella"

Per Nando Escribano

Feia dinou anys que no passava. Espanya està al top 5 de les cases d'apostes per primera vegada des de la candidatura de la Beth (2003). Des de 2014, amb Ruth Lorenzo, que els eurofans no estaven tan feliços amb la nostra aposta en tots els aspectes. Però tenim realment possibilitats de guanyar? Sembla que sí.

En aquests moments només hi ha per davant d'Espanya quatre països. Revisem quines són ara per ara les cançons favorites:

UCRAÏNA

La cançó "Stefania" va dedicada a la mare del cantant però, amb la guerra de Putin de fons, el tema ha agafat un nou significat. Quantes persones es troben ara mateix lluny de les seves mares o se n'han hagut d'acomiadar per sempre? Estic convençut que ara mateix es troba en el primer lloc de les apostes perquè el context li és totalment favorable. Donem per fet que la gent votarà per pena i per enviar un missatge al món: Europa dona suport a Ucraïna. Però anem amb compte, no oblidem que a Eurovisió vota també un jurat, i ho farà amb el cap, no amb el cor. És potser per això que no sembla tan clar que les previsions es compleixin.

ITÀLIA

"Brividi" és la balada amb la qual Itàlia pretén repetir triomf per segon any consecutiu. La cançó, bellíssima. La química entre els dos cantants, pràcticament nul·la. Molts comparen aquesta actuació amb la que vam portar fa uns anys amb Alfred i Amaia. Si no aconsegueixen transmetre emoció, podrien caure del top 5 fàcilment.

REGNE UNIT

"Space Man" és la cançó que podria retornar als primers llocs al Regne Unit per primera vegada en anys. Un molt bon tema que té una complicació: un directe difícil d'assumir. La cançó té diversos aguts que poden jugar una mala passada al seu cantant, Sam Ryder.

SUÈCIA

Cornelia Jakobs té un bon directe i podria fer que Suècia empati en victòries amb Irlanda si aconsegueix emportar-se el premi. "Hold Me Closer" era la gran favorita però en els últims dies ha baixat fins al quart lloc.

I aquí és quan entra… ESPANYA

SloMo ha guanyat la PressPoll (la tradicional enquesta realitzada per la premsa pocs dies abans del festival) i té tot Europa bocabadada amb els seus assajos. La cantant té durant la seva posada d'escena diversos clixés espanyols: ventalls, jaquetes toreres o coreografies que recorden les sevillanes. Tots aquests detalls ens van funcionar molt bé amb la María Isabel a Eurojunior, tot i que aquest any hi ha hagut una mica de polèmica amb el vestuari (realitzat per Palomo Spain). Chanel ha hagut d'aclarir que ella és "totalment antitaurina, però amant de la bellesa d'un vestit de torero. Al final és art".

Tornant a la part maca, Chanel ha estat l'única candidata que ha aguantat en el mateix lloc de les apostes des de l'inici. Si les veus en directe del top 4 fallen una mica i el jurat no es deixa emportar pel cor i no regala gaires punts a Ucraïna, tindríem el triomf més a prop del que ens pensem. Tant és així que València ja s'ha proposat com a ciutat per acollir Eurovisió en cas que guanyem aquest dissabte. Aquí podeu veure un dels últims assajos de la Chanel:

Com a curiositat, és interessant saber que el país que va trepitjant-nos els talons és Grècia, el qual té una singular particularitat. Més de la meitat de la cançó és a cappella. "Die Together" recorda una mica Billie Eilish i cada dia que passa és més favorita per entrar al top 5.

Les gales estaran presentades per Mika, Alessandro Cattelan (el que seria un Jesús Vázquez italià) i Laura Pausini. Aquesta última ha explicat algunes de les condicions que ha hagut de signar en el seu contracte. Una de les clàusules els obliga a no poder dir qui són els seus favorits a les entrevistes. De la mateixa manera, tenen totalment prohibit creuar-se o estar en el mateix lloc que qualsevol dels candidats del concurs. La mateixa cantant ha assegurat que seran molt estrictes amb aquestes normes i que li costarà "perquè quan alguna cosa m'agrada o no m'agrada se'm nota molt a la cara".

La polèmica més gran de la setmana (després d'haver assumit ja el desastre escenogràfic que no funcionarà com hauria de fer-ho) ve de la mà de Macedònia del Nord. La representant del país va llançar la bandera al terra per poder posar al photocall de l'Opening Ceremony. La cadena pública de Macedònia del Nord va assegurar que era una falta de respecte al símbol del país i va amenaçar de retirar-se del festival. Aquí el vídeo de la polèmica.

La cantant va haver de sortir al telenotícies per demanar disculpes:

Si no pots pagar els gairebé 4000 euros que valen ja les entrades per a la final a la revenda, podràs seguir la 66a edició del Festival d'Eurovisió a La 1 de TVE aquest dissabte 14 de maig a les 21:00h (hora peninsular).

ETIQUETES:

Deixa un comentari