You are currently viewing <span>CANVI D'ETAPA</span> Vicent Sanchis serà cessat com a director de TV3 el 27 d'abril
El director de TV3, Vicent Sanchis, a la presentació de la nova temporada

CANVI D'ETAPA Vicent Sanchis serà cessat com a director de TV3 el 27 d'abril

Els cap d'informatius, David Bassa es mantindrà finalment en el càrrec fins que es resolgui el concurs públic

La lluita pel control de TV3 ha tornat amb més força que mai. La primera reunió del nou consell de govern de la CCMA, ja va evidenciar que el final de Vicent Sanchis al capdavant de la televisió pública seria imminent. Junts i el PSC havien pactat cessar aquella mateixa setmana al director de TV3 i situar a Sígfrid Gras (número 2 de Sanchis i adjunt a la direcció), al capdavant de la televisió de forma provisional. Una decisió que com que no havia estat incorporada a l'ordre del dia, ni tampoc s'havia pactat amb ERC (que ostenta la presidència), finalment no es va dur a votació.

L'acord s'ha pres de forma unànime, els 3 representants del PSC, els 2 de Junts, van aconseguir sumar als 2 membres d'ERC, tal i com va avançar El Nacional. Així, els directors de TV3 i de Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, seran finalment cessats el 27 d'abril, dia en què es preveu que el Consell de Govern de la CCMA aprovi les bases del concurs que els ha de trobar el substitut definitiu.

Tot i que en un primer moment, s'havia especulat amb què també cauria del càrrec el Cap d'Informatius de TV3, la reunió d'aquest divendres ha fet marxa enrere i David Bassa es mantindrà en el càrrec. Almenys fins que es resolgui el concurs públic i els nous responsables decideixin els seus equips.

Junts i PSC pacten a la XAL

Junts i el PSC també han pactat repartir-se els càrrecs dels mitjans locals de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que depen de la Diputació de Barcelona, i on els dos partits governen plegats. La intenció del PSC, era situar-hi a Enric Hernández, exdirector d'El Periódico del 2010 al 2019 i Cap d'Informatius de RTVE fins a l'agost del 2021, quan va ser acomiadat. Un nom que Junts va rebutjar.

Finalment el PSC va acceptar canviar de candidat i va apostar per Marc Melillas, fins ara director d'estratègia de la XAL i Junts va donar el seu sí. Melillas ocupa la vacant deixada per Lluís Garriga, que ara forma part del consell de la CCMA. El pacte PSC-Junts també inclou a Antoni Molons, (ex-alt càrrec de Junts) com a nou gerent de la XAL.

Sigui com sigui, Sanchis marxarà amb l'orgull d'haver situat a TV3 com la cadena més vista durant gairebé tots els mesos del seu mandat inclòs aquest mes de març. Nomenat al març del 2017, només va perdre el 1er lloc quan Tele 5 va emetre l'Eurocopa de futbol i durant els primers mesos de la seva elecció. Mai la cadena havia assolit un rècord de fins a 46 mesos consecutius de lideratge.

Llorach al CAC

Un altre dels acords als quals han arribat PSC i Junts, ha estat situar a l'expresidenta de la CCMA, Núria Llorach, com a nova secretària general del CAC.

Comentaris ( 2 )

  1. sailor

    L'"Hernandes", és un personatge grotesc que tothom se'l treu de sobre. Ara bé als "sociates", els agrada, un altra seria si fossin socialistes, cosa que fa temps han perdut.

  2. Jaume

    Com volem que els mitjans de comunicació en català vaig on bé si el que fem es canvia el personal d'un lloc a l'altre sense incorporar persones realment competents.

Deixa un comentari