Escàndol a 'Sálvame': Investiguen una possible trama d'espionatge il·legal a famosos

Els fins ara directors de 'Sálvame' aquest divendres a Tele 5

Terelu Campos s'afegeix a la llista d'investigats que també afecta a la direcció del programa de Tele 5

No s'acaben els mals de cap per a Tele 5 i el seu emblemàtic 'Sálvame'. L'espai de les tardes, pateix una crisi d'audiència sense precedents que ha provocat diversos acomiadaments. Aquest dissabte el diari El Mundo, va destapar un nou escàndol que podria ser l'estocada final per al programa de Tele 5 i la seva productora 'La Fábrica de la Tele'. Segons aquest mitjà, els directius del programa del cor estarien sent investigats des de l'any 2018 en una presumpta operació denominada 'Operación Deluxe', que ara s'ha rebatejat com a 'Operación luna'.

La policia tindria proves d'una possible xarxa que es dedicava a aconseguir informació privada sobre personatges famosos i que podria afectar fins a 140 cares conegudes. Un fet que de ser cert, podria constituir un delicte de descobriment i revelació de secrets. Segons la investigació, feta pública per un suplement de El Mundo, "la direcció de 'Sálvame' seria la propulsora de la cerca i obtenció de la informació íntima reservada". El seu objectiu seria tenir informació confidencial per dotar de contingut al programa.

Els famosos espiats

Fins al moment, ja han transcendit alguns noms dels que haurien estat espiats: Omar Montes, Belén Esteban, Álex Casademunt, DiStefano, Isabel Pantoja, José Ortega Cano, el seu fill José Fernando i el seu nebot Óscar Romero, el torero Julio Aparicio, la periodista Gema Serrano, Kiko Matamoros, Kiko Rivera, Aida Nízar, Yvonne Reyes i el Maestro Joao, segons ha publicat La Otra Crónica de El Mundo.

Els investigats

La trama hauria començat amb la imputació del col·laborador Gustavo González, però la llista d'investigats per la policia s'hauria ampliat a set persones més, entre ells David Valldeperas, fins fa poc director de 'Sálvame'. Aquest dimarts, el mitjà digital Bluper, també va avançar un altre nom que estaria al punt de mira: Terelu Campos. La filla de María Teresa Campos també hauria tigut vincles amb l'agent del cas.

Per descobrir l'entramat, hauria estat clau una auditoria de la Policia que va revelar que un dels seus agents, Ángel Jesús Fernández Hita, estava consultant informació privada de diverses celebrities. Els agents haurien descobert que el policia i Gustavo González eren amics i va decidir punxar els seus telèfons. Una acció que ràpidament els va dur a tenir proves suficients per poder acusar-los de presumptes delictes de descobriment i revelació de secrets. Segons La Otra Crónica, alguns documents haurien estat guardats a casa del tertulià i a la mateixa redacció de Tele 5.

Portada de 'La Otra Crónica'

Penes de presó molt elevades

La productora de 'Sálvame', (La Fábrica de la Tele), també hauria estat imputada i s'apunta a que alguns dels documents amb els quals es va mercadejar "afecten menors d'edat per denúncies de violència de gènere i lesions". A banda, entre la informació obtinguda, s'haurien guardat imatges i vídeos sexuals de diversos famosos. Segons El Mundo, els acusats es podrien enfrontar a penes de presó molt elevades de fins a 3 anys, per cada una de les víctimes. Una suma que podria elevar-se fins als 100 anys de presó.

La productora ho nega

La resposta de 'La Fábrica de la Tele', no s'ha fet esperar i ha emès un comunicat aquest dissabte a la tarda en que ha negat la informació donada per El Mundo. "El procediment judicial al qual al·ludeixen les informacions publicades avui pel diari El Mundo es troba encara en fase preliminar. Ni la policia ni cap autoritat judicial han adoptat cap mesura de recerca respecte a La Fábrica de la Tele", assegura la productora.

"Pel que fa a Sálvame, el procediment judicial investiga la procedència d'informacions sobre una vintena de persones protagonistes de la crònica social. Cap director o redactor del programa ha tingut mai cap relació amb l'agent de policia investigat en les actuacions judicials", afegeix el comunicat.

Precisament aquest divendres, va ser el darrer programa per a tres dels seus directors durant tots aquesta anys: Alberto Díaz, David Valldeperas i Carlota Corredera, si bé tot ells seguiran vinculats a la productora.

ETIQUETES:

Deixa un comentari