DES DE VALÈNCIA Així va ser la gala dels Goya 2022 amb sentència unànime: llarga i avorrida

Pedro Almodóvar, Penélope Cruz i Cate Blanchett als Premis Goya

Els espectadors van criticar la manca de presentador i Jaume Roures va criticar la sentència que obliga a fer el 25% de castellà a l'escola

La 1 de TVE va emetre aquest dissabte a la nit la 36a edició dels Premis Goya, que es va celebrar al Palau de les Arts de València. Una gala que si bé va recuperar la normalitat després dels anys de pandèmia, amb catifa vermella i públic, va generar un clam unànime entre els espectadors: llarga i avorrida. Tot i això 390.000 espectadors i un excel·lent 22,1% van veure el certamen a Catalunya (22,9% a Espanya). Unes xifres que van més que doblar al 'FAQS' de TV3, que es va quedar amb 189.000 (11,2%).

L'absència d'un presentador (l'any passat havien estat María Casado i Antonio Banderas), va ser un dels punts més criticats a les xarxes socials. Enrere queden els millors temps amb Dani Rovira (2015-2017), o Andreu Buenafuente i Silvia Abril (2018 i 2019). Els eterns agraïments dels premiats i la falta de ritme, va convertir la gala en un espectacle soporífer.

Millors moments:

Els premiats

La gran guanyadora de la nit va ser 'El buen patrón' (a Filmin a partir del 15/02), de Fernando León de Aranoa i amb producció catalana, va aconseguir 6 Premis Goya: millor pel·lícula, direcció, actor protagonista per a Javier Bardem, guió original, muntatge i música original. Produïda per Mediapro de Jaume Roures, que en va recollir el premi a millor pel·lícula i va fer part del seu discurs en català per criticar la sentència que obliga a fer un 25% de les classes en castellà a Catalunya. "Faré un 25% del discurs en català", va dir.

Discurs de Jaume Roures:

Javier Bardem va recollir el seu sisè Goya i el va dedicar a la seva dona, l'actriu Penélope Cruz: "la dona que estimo, respecto, admiro i celebro cada dia".

'Las leyes de la frontera' (Netflix), va obtenir cinc premis: actor revelació per Chechu Salgado, maquillatge i perruqueria, disseny de vestuari, direcció artística i millor guió adaptat. Les altres guanyadores de la nit van ser 'Mediterráneo' (Movistar +) i 'Maixabel' (Movistar +), que es van endur tres premis cadascuna.

La principal novetat va ser l'entrega del Goya Internacional a l'actriu australiana Cate Blanchett.

ETIQUETES:

Deixa un comentari