Aquests són els quatre primers finalistes del 'Benidorm Fest' amb polèmica inclosa

'Benidorm Fest' (RTVE)

Molts espectadors van escridassar als membres del jurat per la poca puntuació a Tanxugueiras, una de les grans favorites amb una cançó en gallec

Els fans d'Eurovisió estan d'enhorabona. Aquest any RTVE ha decidit apostar fort pel Festival amb 'Benidorm Fest', un programa especial de tres dies per escollir al representant espanyol que anirà al certamen musical que se celebrarà a Torí (Itàlia) el 14 de maig . Fins a 886 cançons es van presentar i d'aquestes, només 14 van tenir el vistiplau per competir a Benidorm. La retirada de Luna Ki, pocs dies abans de l'inici, va fer que finalment només en siguin 13.

Aquest dimecres, es va emetre la primera gala presentada per Màxim Huerta, Alaska i Inés Hernand, en la que van participar els 6 primers candidats i es van escollir als quatre primers finalistes. Són Chanel (110 punts), el trio gallec Tanxungueiras (93 punts), Blanca Paloma (79 punts) i Varry Brava (74 punts). En canvi, no van aconseguir classificar-se les Azúcar Moreno (69 punts) i Unique (55 punts).

La catalana Rigoberta Bandini, entre les preferides

Aquest dijous, tindrà lloc la segona semifinal, en la que participaran la catalana de 31 anys, Paula Ribó (amb el nom artístic de Rigoberta Bandini) amb la cançó 'Ay mamá'. La cantant de Barcelona, es va donar a conèixer l'any 2013, arran de la campanya de la Generalitat 'Envàs on vas?' i aquest 2021, va posar música a la cançó d'estiu d'Estrella Damm, amb el tema 'Aviam què passa'. Rayden, Xeinn, Marta Sango, Gonzalo Hermida, Sara Deop i Javiera Mena, seran els altres participants que es disputaran la plaça a la final de dissabte.

Polèmica amb el jurat

Els primers vots que es van donar a conèixer, van ser els dels membres del jurat, que valen un 50% del total: Azúcar Moreno (39 punts), Varry Brava (39 punts), Blanca Paloma (41 punts) i Chanel, va ser la més votada amb 55 punts. En canvi, el jurat, només va donar 28 punts a Unique i 38 a Tanxugueiras, que amb la seva cançó en gallec 'Terra', són una de les favorites. Una decisió que va fer esclatar al públic que no va compartir les votacions als crits de "fora!".

Un moment en el que va haver d'intervenir el presentador Màxim Huerta: "Estimats eurofans, si ens agrada la música, el que hem de fer és fer costat al nostre grup, anar als seus concerts i comprar els seus discos. Això d'entrada. Ara seguim que això només és la proposta del jurat", va demanar el valencià al públic. Finalment el vot del jurat demoscòpic (350 persones) i el vot del públic, (que junts sumaven l'altre 50%), van modificar les puntuacions finals.

Puntuació jurat demoscòpic (25%)

Varry Brava: 15
Sucre Bru: 18
Blanca Paloma: 20
Unique: 12
Tanxugueiras: 25
Chanel: 30

Puntuació del públic (25%)

Varry Brava: 20
Sucre Bru: 12
Blanca Paloma: 18
Unique: 15
Tanxugueiras: 30
Chanel: 25

Rànquing de la 1a semifinal

Chanel: 110 punts
Tanxugueiras: 83 punts
Blanca Paloma: 79 punts
Varry Brava: 74 punts
Sucre Bru: 69 punts
Unique: 55 punts

ETIQUETES:

Deixa un comentari