DINAMARCA AL 1952 TV3 estrena nous capítols d"Escola d'infermeria', l'exitosa sèrie mèdica danesa

'Escola d'infermeria' (TV3)

A partir del 27 de desembre, a les 15.40, la cadena estrena nous capítols de la sèrie de la qual s'emetran dos capítols cada dia

"Sygeplejeskolen" (2018) o, més fàcil de dir i repetir, "Escola d'infermeria", és una producció danesa que se centra en la vida d'un grup d'estudiants d'infermeria i el seu primer contacte amb la professió en un hospital. Serà a partir de dilluns 27 de desembre, a les 15.40, quan TV3 estrenarà nous capítols de la sèrie, amb rerefons històric del qual s'emetran dos capítols cada dia.

Èxit d'audiència i de crítica a Dinamarca, la sèrie ha estat seleccionada en múltiples festivals internacionals com Prix Europa, Serielizados o La Rochelle. La sèrie recrea un fet històric. El 1952, davant l'escassetat d'infermeres després de la Segona Guerra Mundial, el govern danès pren una decisió llavors polèmica: admetre per primera vegada homes en les escoles d'infermeria.

La ficció, que es va estrenar a TV3 el desembre del 2020, va obtenir bons resultats, amb una audiència acumulada d'1.515.000 espectadors, una quota mitjana del 13,7% i 249.000 espectadors.

'Escola d'Infermeria (TV3)

Així és 'Escola d'infermeria'

Dinamarca, 1952. Falten infermeres i l'Hospital de Fredenslund pren la polèmica decisió d'acceptar alumnes masculins, cosa que provoca tensions en el si de la direcció. Entre el cap de servei i la infermera en cap fan la vida impossible als estudiants, que malgrat tot se'n surten i demostren que poden fer la feina tan bé com les noies.

L'Erik, exsoldat, és un dels que entren al programa, i de seguida es fixa en l'Anna, una companya de classe de família rica molt bonica que també ha despertat l'interès d'en Christian, un resident d'últim any que seria molt més bon partit per a ella. En Bjørn, que ha decidit fer-se infermer a partir de la convicció religiosa que ha d'ajudar els altres, veu trontollar els seus principis morals quan s'enamora de la Suzanne, una noia humil que aviat es queda embarassada i ha d'ocultar l'embaràs de tothom. Tant ells com la resta d'estudiants han d'intentar que les seves emocions i aventures amoroses no acabin provocant que els expulsin de l'escola d'infermeria, i tot això sense descuidar els estudis ni les guàrdies esgotadores en què han de tractar malalts durant epidèmies de pòlio i pacients relacionats amb el seu passat.

"Escola d'infermeria" no és una altra sèrie d'embolics sentimentals entre metges i infermeres. És un drama mèdic amb rerefons històric que servirà d'homenatge a aquesta professió fonamental en hospitals, clíniques, CAPs… Un relat rigorós, no exempt d'emocions, en què destaca com és de trepidant la història real.

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

Deixa un comentari