CONTUNDENTS Carles Porta recull l'Ondas en català i critica el relat sobre Catalunya i Bob Pop denuncia a Movistar+

Carles Porta als Premis Ondas 2021

El que va ser col·laborador de Buenafuente va criticar a la plataforma pel seu acomiadament del programa per "incòmode"

La gala d'entrega dels Premis Ondas han recuperat la presencialitat a Barcelona després del parèntesi per la pandèmia de l'any passat. Presentada pel periodista Carles Francino, va compaginar el català i el castellà al llarg de la nit. En una vetllada molt especial per a tots els guardonats, hi va haver moments que portaran cua. Per exemple, Bob Pop, que va recollir el premi a la millor comèdia de televisió per 'Maricón perdido', va aprofitar el seu discurs per denunciar públicament el seu acomiadament del programa de Buenafuente a Movistar +, 'Late Motiv'.

"Vull agrair a Andreu Buenafuente i a tots els meus companys de 'Late Motiv' perquè no seria aquí sense cap d'ells", va dir el periodista, menys de 24 hores després de conèixer la fi del programa de Buenafuente. Pop va sorprendre amb una dura càrrega contra la plataforma: "Vull dir que m'hagués encantat ser ahir amb ells, quan va sortir la notícia que 'Late Motiv' s'acaba al desembre, i abraçar-los. Però a mi Movistar+ em va fer fora abans que a ells perquè els resultava incòmode, així que gràcies Movistar+", va denunciar.

Unes declaracions que arriben després que Facu Díaz, també excol·laborador de 'Late Motiv', va deixar anar un altre dard contra els directius de Movistar+ en un directe des de Twitch. "Als despatxos de Movistar+ es treuen acudits de Vox tots els dies". Una acusació que va ser ratificada per Javier Durán, que va ser subdirector del programa de Buenafuente durant dues temporades. "He estat durant 2 temporades subdirector de Late Motiv' i vull ratificar en públic les declaracions dels meus companys Facu Díaz i Bob Pop; i donar tot el meu suport als professionals que encara continuen patint la censura ultradretana de Movistar+", va escriure des de Twitter.

Carles Porta: "Siguin honestos quan parlin de Catalunya"

Pel que fa als premiats catalans, destaquen el cinquè Ondas de Jordi Évole, per al millor documental per 'Eso que tú me das', sobre els darrers dies del cantant Pau Donés, que va morir a causa d'un càncer. Va ser l'últim premiat de la nit i un dels moments més emotius de la gala, que va rebre el guardó al costat del germà del cantant, Marc Donés. Però un dels més contundents va ser el director i presentador de 'Crims', Carles Porta, que va ser premiat per al millor programa de ràdio. "Aviso, voy a hablar en catalán. Un poquito. Va a ser rápido e indoloro", va dir només començar.

Un reconeixement que arriba 11 anys després de l'últim Ondas a Catalunya Ràdio, atorgat en la categoria de millor tractament informatiu d'un esdeveniment per la gran nevada del 2010. I efectivament, Porta es va dirigir en català als assistents que el van aplaudir en diverses ocasions: "Moltes gràcies a la gent que ens mira, perquè també estem a TV3, que ens llegeix, també hem fet un llibre, i que ens escolta en català, una llengua preciosa i mil·lenària. Els idiomes serveixen per comunicar-nos i per entendre'ns. El periodisme, quan és honest, té un paper molt important en la millora de la societat. 'En 'Crims' intentamos ser honestos y respetuosos al trasladar los hechos a nuestro público y esto nos ha generado grandes audiencias y el respeto de las víctimas. Por favor, periodistas, cuando hablen de Catalunya, sean honestos. Y como decimos en nuestro programa, pongan luz en la oscuridad, y no al revés. Moltès gràcies i visca la ràdio!"

ETIQUETES:

Deixa un comentari