Àngel Casas revela el costat fosc de la televisió: "Mata"

'Recordant Àngel Casas Show' (TV3)

El mític periodista va protagonitzar una nit especial a TV3, després de superar una greu malaltia que el va obligar a perdre les dues cames

Àngel Casas és un dels periodistes més rellevants de la història de Catalunya. La seva màxima popularitat va arribar l'any 1984 amb el mític late-night de TV3, 'Àngel Casas Show'. La cadena pública tot just arrencava i Casas va aconseguir portar a estrelles internacionals com l'actor Rock Hudson o Richard Gere. La trajectòria del periodista el va dur també a la direcció de BTV fins que es va jubilar l'any 2014. Al desembre del 2020, una publicació al seu compte de Facebook revelant el seu problema de salut, va deixar als seus seguidors en estat de xoc. Un trasplantament de ronyó i problemes circulatoris el van dur a perdre una cama.

El 3 d'agost, el diari ARA, va publicar una entrevista amb el periodista amb un titular contundent: "He sortit de l'infern". A la conversa, Casas va explicar que li havien hagut d'amputar l'altra cama. Tot va començar el 2013, amb un càncer al costat del pàncrees que va conseguir superar, però que va derivar en problemes als ronyons que el van dur a perdre una cama. "Durant la revetlla de Sant Joan del 2020, entre petards i coca, m'amputaven la cama dreta", va explicar el presentador. Una malaltia rara anomenada calcifilaxi, el van conduir a perdre també la cama esquerra i a una situació psicològica complicada. "Quan passava per davant del mirall em mirava i em donava dos euros a mi mateix. Em feia pena! Per sort, ja ho he deixat enrere", va explicar a principis d'agost.

Aquest dimarts, TV3 va fer una nit especial que va triomfar: el reportatge "Àngels Casas tal com raja" va aconseguir un gran 20,3% de quota i 448.000 espectadors i el programa especial posterior "Recordant… Àngel Casas show" també va ser líder indiscutible amb un 19,1% i 214.000 espectadors.

"La televisió mata"

En el documental, Àngel Casas va repassar apassionadament la seva trajectòria i va explicar algunes de les vivències més fosques de TV3. Per al presentador, "la televisió no és cultura, la tele mata" i va revelar un fet fins ara desconegut. "Me'n recordo del primer home del temps de TV3, l'Antoni Castejón. Li escrivien que o s'aprimava o s'apartava perquè amb la panxa tapava Tortosa. Recordo un migdia que ell sortia de TV3 traient foc pels queixals, amb els ulls encesos. Em va dir: "Aquesta gent ha decidit canviar i no volen fer la meteorologia científica, sinó espectacle amb Alfred Rodríguez Picó. Això no pot ser, nosaltres hem marcat una línia seriosa amb això…'. A la tarda es va morir d'un infart".

Antonio Castejón el 1984 a TV3

Una situació semblant que també va patir el propi Casas, amb un director de TV3, que li van provocar el primer infart. "Havien acordat que el meu programa s'acabaria al juny, cosa absolutament injusta. Baixa el director uns minuts abans de començar programa i em diu que vol parlar amb mi un moment. I em diu, 'saps què? Acabarem per setmana santa'. I tu que tens a sobre tot el programa que ve després, que estàs amb la tensió… quan et diu això comences a pensar en els nois que treballen darrere les càmeres, que es quedaran sense feina… I et fot un xoc el cor, sobretot, en gent que està delicada. Això no pot ser cony! Explico això perquè no torni a passar!"

El documental també va recollir alguns dels grans moments dels seus programes, com la tensa entrevista amb l'actor Rock Hudson. "Li acabaven de dir que tenia la sida i al cap d'un any va morir", va revelar Casas. Tampoc es van oblidar la provocació dels stripteases en els seus programes. El més famós, protagonitzat per Christa Leem en el primer "Àngel Casas Show", o l'aparició de la Cicciolina, actriu de cinema porno i diputada italiana que mostrava els seus pits nus com a arma política, o els habituals espectacles de varietés importats de París que tancaven cada emissió del programa "Un día es un día".

Molt alcohol i maletes amb diners

El programa especial, que es va emetre després des del plató de TV3, amb Lídia Heredia, Ramon Pellicer i Albert Om de presentadors, va descobrir algun del secrets més ben guardats del programa. Per exemple, la famosa actuació de Charlene Tilton, la Lucy de "Dallas", que va acabar caient a terra. En una connexió en directe, des de Tennessee (EUA), Tilton va revelar que aquell dia duia alguna copa de més.

Però també es van descobrir les excèntriques peticions dels convidats per anar al programa: "Ens van arribar a demanar una limousine blanca amb un xofer vestit de rosa", va explicar Teresa Berengueras. "Volien anar al barri xino (al Raval de Barcelona), va afegir. En aquella època, TV3 pagava als seus convidats estrella, com va recordar una de les productores de l'espai, que va explicar la xifra que va arribar dur a l'aeroport dins d'un maletí: 1 milió de pessetes.

Però l'escàndol més sonat va ser amb l'actriu eròtica del moment: Emmanuelle. "La vam haver de posar al llit de l'Hotel Ritz de tant borratxa com anava i va baixar al plató trompa". Però no es va quedar aquí: també va demanar un home al programa i Casas va explicar amb qui la van embolicar. "Va passar el director del programa i li vaig dir, escolta vols beneficiar-te a la Emmanuelle? I em va dir: jo i tothom!". Casas no es va tallar i va explicar com va acabar la història: "Vam acabar sopant a l'Up&Down i van acabar junts a l'hotel".

ETIQUETES:

Aquesta noticia té 1 comentari

  1. marc

    El programa de Tele 5, que més m´agrada és "la carta de ajuste"…..

Deixa un comentari