Així informen les televisions sobre el volcà de La Palma amb polèmica inclosa

Un reporter de 'Cuatro al día' a tocar de la lava

Diverses connexions de les cadenes privades han estat objecte de polèmica per la seva proximitat a la lava

Les principals cadenes espanyoles han fet un desplegament massiu per cobrir l'erupció del volcà de l'illa canària de La Palma. TV3 amb diversos redactors, Pedro Piqueras (Tele 5), Carlos Franganillo (La 1), Susana Griso (Antena 3), Cristina Pardo (La Sexta), s'han desplaçat a l'illa. Però òbviament qui més esforços hi està destinant és la Televisió autonòmica Canària que està batent tots els seus rècords d'audiència amb una cobertura informativa les 24 hores. Com es pot veure en el següent vídeo, no han escatimat en recursos amb uns grafisme espectacular.

Com sol ser habitual, a Catalunya els espectadors trien TV3 per informar-se i l'erupció de La Palma no ha estat una excepció. La cadena pública va ser la més vista de dimarts, amb rècord per a 'Els matins' i el lideratge destacat dels seus 'Telenotícies', per davant de les cadenes espanyoles. Cori Calero, periodista experta en medi ambient, encapçala les connexions amb explicacions didàctiques i Ricard Ustrell, va ser dels primers a enviar cuita-corrents a una reportera sobre el terreny. Aquest dimecres el programa de TV3 va tenir accés de primera mà, a l'evacuació dels habitants del municipi de Todoque, que s'han vist obligats a abandonar les seves vivendes abans que la lava arribi a la població.

Connexions polèmiques

Mentre les televisions públiques com la TV Canària o TV3 aposten per informar amb prudència i rigor, les cadenes privades estan lliurant una batalla per esgarrapar fins a l'última dècima d'audiència i això els obliga a arribar al límit per enganxar als espectadors. Pedro Piqueras i Susana Griso, ja han estat durament criticats per fer directes a pocs metres de la lava, tot i el risc que suposen els gasos o despreniments inesperats. Però per arriscada i polèmica, la connexió d'un reporter de 'Cuatro al día', que va fer un directe sense cap protecció.

Tele 5 aixeca la graella i envia a Lydia Lozano

Aquest dimarts, Tele 5, va decidir a darrer moment, no emetre la sèrie 'Madres' i al seu lloc, va fe run programa especial sobre l'erupció volcànica amb Ana Rosa Quintana. El canvi, no va ser gaire reeixit: 10,5% de quota a Catalunya. L'endemà, la cadena privada va tornar a fer canvis: l'informatiu de Pedro Piqueras a les 20:40h i 'Sálvame Naranja' guanya quaranta minuts. D'aquesta manera, Tele 5 va suprimir per un dia el seu nou prime time de les 20h i l'emissió de 'Secret Story: Última Hora'. Un moviment que miraria de reflotar una franja que no troba cap substitut digne contra 'Pasapalabra'. Dimarts, Tele 5 va ser quarta a la franja de 20 a 21h, amb una quota del 10%, per darrera d'Antena 3, TV3 i La1.

'Sálvame', el programa estrella de les tardes de Tele 5, també ha apostat per variar els seus continguts i ha enviat a la seva col·laboradora Lydia Lozano, a fer de reportera a l'illa canària d'on és originària. Una decisió que va enfurismar a molts usuaris que fins i tot van denunciar a Twitter la manca de sensibilitat de la tertuliana del cor.

ETIQUETES:

Deixa un comentari