Oriol Nolis nomenat nou director de RTVE Catalunya

Oriol Nolis (RTVE)

Nolis havia estat cessat dels 'Telediarios' del cap de setmana de TVE, pocs dies després de la consulta del 9 de novembre de 2014

Oriol Nolis Curull ha estat nomenat nou director del centre de producció de RTVE a Catalunya. Llicenciat en Dret i Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra, ha treballat a premsa, ràdio i televisió, i des del 2005 ho fa a RTVE, on ha desenvolupat múltiples responsabilitats tant a Sant Cugat del Vallès com a Madrid. L'actual presentador de 'L'informatiu de cap de setmana' substituirà Pere Buhigas.

Oriol Nolis (Barcelona, 1978) va començar com a reporter del programa 'Catalunya Avui' (2005) i després ha estat al capdavant de tots els Informatius territorials de RTVE Catalunya (Migdia, Vespre i Cap de Setmana). Durant la temporada 2010-2011 va ser presentador del Canal 24 Horas i entre el 2013-2014 i el 2018-2019 va ser presentador del Telediario de TVE. També ha presentat 'El Debate de La 1', en la seva edició nacional i en la de TVE Catalunya. A RNE ha estat col·laborador de programes com '24 Horas' i 'De boca a orella' a Ràdio 4. El 2015 va publicar la seva primera novel·la, 'La extraña historia de Maurice Lyon'.

Polèmica amb la consulta del 9-N i la seva condició sexual

Nolis va ser rellevat dels 'Telediarios' del cap de setmana de TVE, pocs dies després de la consulta del 9 de novembre de 2014. El llavors cap d'informatius, José Antonio Álvarez Gundín, va cessar a Nolis i el consell d'informatius de TVE, va fer pública una nota en que criticava la "manipulació" que s'havia produït en l'informatiu de l'endemà de la consulta.

El propi Nolis va explicar en una entrevista a el diari 'El País' que el canvi va ser d'un dia per l'altre. "Va haver-hi un canvi de direcció, em van comunicar que no comptaven amb mi i el relleu es va produir d'un dijous a un divendres, quan em vaig haver d'acomiadar dels meus companys. Es va donar la casualitat que això va passar uns dies després de la consulta del 9-N, que havia agitat la vida política i periodística a Espanya, i dos o tres dies abans que jo anés a una gala contra la sida a Barcelona a la qual estava convidat des de feia mesos. Tota aquesta conjunció d'elements porta molta gent a qüestionar-se el meu relleu i a creure que hi havia al darrere uns motius que a mi no em consten. Com que jo era català, com que després vaig aparèixer amb el meu nòvio en una gala… es va començar a especular sobre quin podria haver estat el motiu", va explicar el periodista en una entrevista l'abril del 2019.

Soraya Rodríguez, directora de Ràdio 4

D'altra banda, la periodista Soraya Rodríguez (Sabadell, 1977) ha estat nomenada nova directora de Ràdio 4, l'emissora en català de RNE. Llicenciada en Periodisme per la Universidat Autònoma de Barcelona (2000), Soraya Rodríguez ha estat des del 2015 sotsdirectora d'Informatius de RNE Catalunya. Des del 2008 va ser redactora d'Informatius RNE Catalunya a les seccions de Política i Societat. Anteriorment va ser editora adjunta de 'La 2 Noticias' a les temporades de 2007 i 2008. Al 2003 es va incorporar com a redactora d'Informatius a la secció de Telediarios a RTVE Catalunya.

ETIQUETES:

Deixa un comentari