Mònica López acomiadada de TVE, respon: "punyalades"

Mònica López a 'La Hora de la 1' (TVE)

La presentadora de 'La Hora de la 1', no tornarà a presentar el magazín matinal que seguirà en antena fins al 23 de juliol amb Igor Gómez

Mónica López ha estat acomiadada de 'La Hora de la 1'. TVE ha decidit prescindir de la periodista catalana al capdavant del magazín matinal de la cadena pública segons ha confirmat RTVE. Així, el divendres 2 de juliol va ser el seu darrer programa i per al moment, no hi ha previst cap nova ubicació de López a la cadena.

La fins ara presentadora del matinal de La 1, va acabar el seu darrer programa sense cap missatge als espectadors i va donar pas a la seva companya de la secció de crònica social, Cristina Fernández, sense cap adéu. Segons han confirmat fonts del programa a 'El Món de la Tele', el nou presentador a partir de dilluns 5 de juliol, serà Igor Gómez, el fins ara copresentador al costat de López. Les mateixes fonts també confirmen que si no hi ha cap canvi d'última hora, el darrer programa està previst per al 23 de juliol, igual que el magazín que el succeeix, 'Las Cosas Claras' de Jesús Cintora.

L'actual direcció de TVE està decidida a reformular la franja matinal i tot i que no es descarta que 'La hora de La 1', segueixi renovada, guanya pes recuperar el model clàssic de La 1. Enric Hernández, director d'Informació i Actualitat fins fa poc, va decidir acabar amb l'històric 'Los desayunos de TVE' i va decidir apostar per un únic magazín fins a les 13h. El canvi també se sumaria al de 'Las Cosas Claras', presentat per Jesús Cintora que s'emet cada migdia de 13 a 15h, i que també emetrà el seu darrer programa el 23 de juliol. El motiu serien les baixes audiències aconseguides pels dos espais, que tot i ser modestes han aconseguit millorar les dades de temporades anteriors.

Del temps a l'actualitat

Mónica López, que havia estat una de les dones del temps de TV3, va fer el salt a TVE per mirar d'exportar el model d'èxit de la cadena pública catalana. Van ser 12 anys fent el temps a La 1 i la seva elecció ja va estar envoltada de força polèmica. Però Rosa María Mateo, fins fa poc administradora única de RTVE va sortir en defensa de López: "Confio en la seva capacitat de comunicació".

Però les polèmiques han sobrevolat la marxa del programa. Una de les més sonades va ser un rètol en que es comparava la marxa de la Princesa Leonor a estudiar a Gal·les, amb la del rei emèrit als Emirats Àrabs: "Se va de España como su abuelo". La cadena va actuar de manera fulminant i va acomiadar als responsables del text. López també ha protagonitzat polèmiques amb el PP, Vox i amb Alfonso Guerra, quan es va enfrontar amb la catalana pel dret de l'ús del castellà a Catalunya.

L'actual director del programa, Lluís Guilera ha volgut sortir en defensa de la presentadora amb un missatge des de Twitter: "El repte era immens i l'ha superat amb nota". Aquest diumenge al migdia, la pròpia López ha respost des de Twitter: "M'emporto un any absolutament meravellós, que he gaudit quasi cada minut. I als quasi, "punyalades"".

ETIQUETES:

Deixa un comentari