Rocío Carrasco sobre la seva filla: "És la mateixa que el 27 de juliol de 2012"

Rocío Carrasco i Carlota Corredera amb Rocío Flores a la pantalla (Tele 5)

La filla de Rocío Jurado va respondre a les darreres polèmiques i va desvetllar una nova temporada de la docusèrie que es titularà "En el Nombre de Rocío"

Per David Montufo

La darrera part de l'entrevista a Rocío Carrasco va ser molt intensa. La filla de la Jurado va poder respondre als últims qüestionaments públics i va poder explicar certs dubtes que encara es tenien. La relació entre els lladrucs d'uns gossos i el seu intent de suïcidi o les idees que té pensades per fer un homenatge a les dones víctimes de violència de gènere.

Carlota Corredera, orgull i agraïment

La nit de cloenda de la docusèrie 'Rocío, contar la verdad para seguir viva' es va coronar amb l'entrevista definitiva a Rocío Carrasco. El programa va iniciar des dels terrats dels estudis de Mediaset. Com no podia ser d'una altra manera, Carlota Corredera, com a presentadora de l'exitosa docusèrie, va ser molt clara: "Diuen que ha estat el format de l'any, la sèrie revelació, que s'ha fet història i que hi ha un abans i un després en aquest país. Però la veritat és que quan vam arrencar l'única intenció era ajudar a una dona que demanava un altaveu per trencar el seu silenci". Però, també, va ser molt concisa amb els negacionistes: "És molt revelador veure qui se suma al carro d'acusar-nos de cometre errors just després que nosaltres ho hàgim reconegut primer: són els negacionistes. Es divideixen entre els que han opinat sense haver vist la sèrie i els que de la nit al dia han decidit no parlar del tema, potser per no donar-li la raó a Rocío Carrasco, o que és el mateix, per no admetre que estaven equivocats, en qualsevol cas és un gran avanç", fet que va generar un aplaudiment mediàtic a través de les xarxes socials.

A la vegada, la presentadora també va aprofitar per agrair i mostrar-se orgullosa del format: "Em sento més orgullosa que mai de formar part de Mediaset, un mitjà de comunicació amb ànima i caràcter, el més semblant a les persones del carrer. No som perfectes, no venem felicitat de cartó ni famosos fent el pallasso, us ensenyem la vida, l'ànima humana".

Rocío Carrasco: "Em sento en pau amb mi mateixa, alliberada"

Minuts després de l'inici, Carlota Corredera va preguntar a Rocío Carrasco si es considerava feminista. La filla de Rocío Jurado va respondre sorpresa amb ella mateixa: "M'estic adonant de que sí. Em falta molt per aprendre, però tinc moltes ganes de fer-ho".

Després de veure un vídeo on quedava retractat l'atac mediàtic d'Antonio David Flores, durant anys, cap a Rocío Carrasco, la filla de 'la més gran' es va mostrar esperançada: "Confio que un jutge o jutgessa vulgui escoltar-me i se m'escolti en sala. Només demano que se m'escolti. No m'agradaria pensar que després de tota la catarsi emocional i de tot el que s'ha aconseguit narrar, això no arribés a succeir. Si no estic preparada i no succeeix, hauré de seguir intentant-ho".

Després d'haver escoltat testimonis com el de Cristina Cárdenas, Rocío va assegurar que no recordava amb nitidesa d'on sorgien certs episodis i, després d'escoltar a certes persones, ho ha anat recordant. De fet, va mencionar que, recentment, ha recordat l'episodi més fort que ha viscut, però no va voler fer-ho públic: "Quan una persona molt propera va veure el documental, em va trucar i em va dir el que va succeir durant una de les agressions. Va ser molt pitjor del que recordava. Vull explicar-ho en seu judicial". Ana Bernal, la periodista experta en perspectiva de gènere, va explicar més endavant que quan una víctima de violència de gènere presenta buits. I aquests buits mentals no són un capritx, sinó que volen superar el trauma, la ment és intel·ligent i intenta superar l'episodi; responent així al motiu pel qual Carrasco no recordaria certs moments viscuts.

5 d'agost, el dia de l'intent de suïcidi

Carlota Corredera va preguntar a Rocío Carrasco per què era significatiu el soroll d'uns gossos bordant i Rocío va aprofitar per aclarir-ho: "El dia de gravació que vaig explicar el meu intent autolític, es van colar uns gossos a l'àudio. És significatiu perquè, quan va succeir el que va succeir del 5 d'agost, Fidel es va assabentar perquè els meus gossos udolaven d'una forma molt peculiar". També, va aprofitar per assenyalar únicament al pare dels seus fills com a culpable de la situació: "L'única persona responsable de què m'hagi intentat treure la vida es diu Antonio David Flores Carrasco, és únicament responsabilitat d'aquest ser".

Carrasco va aprofitar per fer una crida per un canvi a la Justícia, tot deixant clar que la respecta totalment: "Ens queda tant per fer…! Crec, amb tot el respecte del món, que han de canviar moltes coses". Pilar Rahola ho va aprofitar per afegir: "A Rocío Carrasco li han posat una lletra escarlata. En algun moment algú s'havia d'escandalitzar de com es trinxava a una dona que no parlava".

'En el Nombre de Rocío', nova temporada

Va ser a la 1 de la matinada quan va arribar l'esperat vídeo que s'havia anunciat durant tota la nit. Rocío Carrasco tornava a la platja de Chipiona, 15 anys després, per respondre a algunes preguntes. Una d'elles va ser sobre el perquè sempre l'havien qüestionat per no anar a Chipiona, terra on havia viscut la seva mare, al que Rocío va contestar molt clarament: "Sabien que no podia venir, perquè no podia i per les condicions a les quals em trobava".

Però l'avançament també va fer referència a diversos membres de la seva família, entre els quals es trobaven Rosa Benito, Amador Mohedano, José Ortega Cano i els seus germans. Va ser en aquest moment quan es van desterrar tots els dubtes. "En el nombre de Rocío" va aparèixer en pantalla, i és que hi haurà una segona temporada de la docusèrie on Rocío Carrasco explicarà, detalladament, per què no té relació amb alguns membres mediàtics de la seva família.

El polèmic homenatge a Rocío Jurado, i Olga Moreno

En un dels vídeos que es van emetre amb imatges de la família Mohedano-Jurado a l'homenatge a Rocío Jurado, va aparèixer Rocío Flores amb una frase que va deixar sorpresa a Carrasco: "Us agrada veure on no n'hi ha". Rocío pensativa, va afirmar: "Allà té raó". Davant la incertesa de les seves paraules i la pregunta de Carlota Corredera, Rocío va afegir: "Per desgràcia meva, la meva filla és la mateixa persona que era el 27 de juliol de 2012", dia en que va produir-se el fatídic moment entre mare i filla. "Ho visc amb resignació, perquè així és com seguirà sent", va sentenciar Rocío Carrasco. La protagonista de la docusèrie va afirmar que, mentre segueixi a l'entorn on es troba, no hi haurà canvi.

També se lli va preguntar per l'actitud d'Olga Moreno a 'Supervivientes', i les seves referències constants a la seva família. Tot i assegurar que no volia parlar d'ella, Rocío va tancar el tema dient: "Jo, d'Olga, ja he dit el que havia de dir. Segueix sent una consecució de provocacions, coses feridores i suplantació. Quan torni, ja s'adonarà del que ha succeït aquí".

Rocío Carrasco: "No s'està preparada mai perquè la meva filla em negui, perquè és antinatural"

La presentadora va preguntar a Rocío si creia que, després de l'emissió de la docusèrie, els seus fills hauran canviat de pensament, i Rocío va respondre-li que només esperava que ells reflexionessin per si sols: "Que prenguin les decisions ells. Però ells, no que les prengui algú per ells, amb mentides. Si pensen alguna cosa diferent d'abans, alguna cosa hauré guanyat". També va reconèixer que va actuar com va actuar en el passat per no fer mal als seus fills: "Em vaig equivocar en la sobreprotecció dels meus fills, però mai m'hauria perdonat fer-los mal amb la veritat".

Paloma García-Pelayo va voler preguntar si estava preparada perquè la seva filla la negués, al que Carrasco va respondre: "No s'està preparada mai perquè la meva filla em negui, perquè és antinatural". Kiko Hernández va preguntar si presentaria alguna demanda a la seva filla si fes declaracions posteriorment a l'emissió de la docusèrie i mentís, i Rocío Carrasco no es va voler mullar: "S'haurà de veure". A la vegada, Lydia Lozano va aprofitar per preguntar per si es donés el cas en què el seu fill David la truqués, si li agafaria el telèfon, i Rocío Carrasco va ser clara: "Clar que sí. Però dubto que passés, mai es donaria des de la pulcritud, sempre hi hauria un rerefons, hi hauria un perquè".

Retorn a Chipiona i un homenatge a les víctimes de violència de gènere

Un dels moments més emocionants de la nit va ser quan es va visionar el vídeo en el qual Rocío Carrasco va anar al cementiri a portar flors a la seva mare, plorant. "A mi no em fa falta tornar al cementiri, perquè ella està amb mi cada dia", va dir Rocío emocionada. A més a més, va afegir: "Ho vaig passar malament, però va ser gratificant ser allà. Em vaig sentir trista al principi, però després plena i amb força. Ho volia fer abans de començar la nova etapa. Parlo amb ella gairebé cada dia".

Rocío Carrasco, va voler anunciar que subhastarà el vestit fúcsia que va portar a totes les gravacions de la docusèrie, i el que en recapti anirà dirigit a les víctimes de violència de gènere. També, va mencionar que està estudiant fer tres concerts benèfics protagonitzats i dirigits a dones. El final del programa va tornar a ser emotiu, amb un agraïment ple d'orgull de Rocío Carrasco cap a tot l'equip que ha fet possible l'emissió de la sèrie documental. Els darrers segons del programa van servir per veure una gran abraçada entre Rocío i la directora del programa, l'Anaís Peces.

ETIQUETES:

Deixa un comentari