El regal que Mila Ximénez hagués desitjat

Mila Ximénez amb els seus companys del 'Deluxe'

L'homenatge que ha rebut Mila i les paraules de tantes persones han reflectit com era la periodista

Per David Montufo

El darrer dimecres 23 de juny, Mila Ximénez moria als 69 anys per un càncer de pulmó, després d'un any de lluita. La periodista ja era conscient de la seva situació amb antelació i es va poder acomiadar de les persones més properes. A més a més, la que ha sigut una de les protagonistes de 'Sálvame' durant molts anys, ha rebut paraules molt emotives per part de rostres molt coneguts de tot el país.

Dies de commoció als mitjans de comunicació

La mort de Mila Ximénez ha impactat a tot el país, degut a la seva llarga trajectòria com a periodista. La col·laboradora de televisió ha estat una referent dels darrers anys com a tertuliana de 'Sálvame' i concursant als realitys més exitosos com 'Supervivientes' i 'Gran Hermano VIP'. Però Mila ha tingut un historial professional molt profund com a redactora, presentadora, col·laboradora de ràdio i televisió, escriptora i, sens dubte, convertint-se en tot un personatge mediàtic.

El dimecres 23 de juny al matí es va conèixer la trista notícia, a través dels principals mitjans de comunicació. Aquella mateixa tarda, tot i no estar previst per l'emissió de l'Eurocopa, Telecinco va programar un especial de 'Sálvame' per fer homenatge a una de les seves principals col·laboradores. El programa, presentat per Jorge Javier Vázquez, un dels millors amics de Mila, va comptar amb els principals col·laboradors del programa i amics de la periodista. Visiblement afectats, els tertulians van voler rendir homenatge a la seva companya i amiga en un dels moments més complicats per ells.

Les tardes de 'Sálvame' han estat dedicades a recordar a Mila Ximénez i tots els grans moments que havia protagonitzat al programa, amb un to serè, però amb l'humor que la caracteritzava. Amb els missatges de les persones més properes a ella i amb cantants a plató, el programa va decidir anomenar al plató des d'on s'emet 'Sálvame' i el 'Deluxe': 'Plató Mila Ximénez', fent honor a la periodista. També, va llençar uns globus, que formaven la lletra 'M', inicial del seu nom, al cel, acompanyats de paraules i desitjos dels seus amics més propers.

El 'Deluxe' va homenatjar a Mila d'una manera molt especial

Com era d'esperar, 'Viernes Deluxe' va dedicar gran part del seu programa a recordar a Mila. El programa va començar recordant els moments més destacats dels darrers anys amb les escenes més emotives i el seu particular humor, però també els moments més tensos amb el fort caràcter de la periodista. El cantant Miguel Poveda, va interpretar, en directe, la cançó 'Quién dijo', amb una lletra molt encertada: "Qui digui que no estàs, doncs s'equivoca". El cantant, va explicar una anècdota de quan va conèixer a Mila. Va ser un dia que va anar a veure una obra de teatre que produïa Jorge Javier i el va asseure al costat d'ella. Quan va acabar l'obra, van anar a fer unes copes al bar del davant i quan va anar a pagar, Mila ho havia pagat tot.

Jorge Javier va reconèixer que tot i ser a causa d'una pèrdua, la mort de Mila havia unit als protagonistes de 'Sálvame': "No sé què té aquest programa, però s'ha produït una unió entre tots. El que semblava que no es podria arreglar, després de mesos d'enfrontaments i discussions per la docusèrie sobre Rocío Carrasco, ha tornat".

María del Monte també va voler ser a l'homenatge que havia preparat el 'Deluxe', i va descriure a Mila com "ésser especial", recordant molts moments i anècdotes que havien viscut juntes. A més a més, la cantant va destacar una frase que li havia dit Mila un dia: "Em va arribar a dir que em cases amb ella", amb l'humor que caracteritzava a la periodista.

Charo Vega: "Sento que he perdut molt temps amb ella"

Charo Vega va ser una de les convidades a l'especial homenatge del 'Deluxe', que va reconèixer trobar-se en un moment molt complicat: "Jo estic boja per llençar-me a plorar i no puc". Qui va ser una de les millors amigues de Mila a l'època daurada de Marbella, va reconèixer la seva gran complicitat des que es van conèixer: "Jo la vaig conèixer fa uns 40 anys i hem viscut moltes coses (…) Mila era una dona molt important entre la 'jet set' de Marbella, i molt divertida, sempre estava ballant, ballava molt bé".

Vega va explicar que la mort de Mila li ha remogut molts sentiments, però va reconèixer que hauria d'haver passat molt més temps amb ella i haver deixat enrere les picabaralles del passat: "La seva marxa m'ha fet adonar-me que estimo molt a totes les amigues d'aquella època. He trucat avui a Lolita i li he dit que la vull més i que ens hem de veure. Lolita està molt malament per això de Mila (…). Vega també, va ressaltar com de bé s'havia portat sempre la periodista amb ella i com l'havia cuidat cada cop que la veia: "Ella ha sigut més bona amb mi que jo amb ella. Sempre li preguntava per mi a la meva filla quan jo estava més per allà que aquí (…) Sempre que em veia, quan sabia que estava malament, m'abraçava i em deia: 'pel que necessitis, estic', xiuxiuejant-me a l'orella".

La néta de Pastora Imperio també va culpar a Encarna Sánchez del seu distanciament amb persones com Mila Ximénez o Isabel Pantoja: "Em va fer molt de mal", sense voler pronunciar el seu nom.

Els àudios que Mila enviava als seus companys

Durant la nit, el 'Deluxe' va compartir diversos àudios que Mila Ximénez havia enviat als seus companys durant els darrers mesos. Això va encantar als espectadors, que no podien evitar compartir aquests fragments per les xarxes socials. Riures, emocions i molt temperament.

María Patiño va compartir dos àudios que li havia enviat Mila. El primer era resultat d'un enfrontament que havien tingut les dues i, amb sarcasme, Mila li llençava 'pullitas' a Patiño: "María, no em vetaràs. No et tindré en compte això, estimada".

També es va emetre un àudio que Mila li havia enviat a la col·laboradora després d'una entrevista que li va fer a Kiko Matamoros al 'Deluxe' i ella va entrar, en directe, per telèfon. María Patiño, que presentava aquell dia el programa, li va preguntar a Mila amb què s'havia quedat de l'entrevista i Mila va haver d'improvisar, perquè no sabia què contestar, davant la pregunta que María li havia fet.

Chelo també va mostrar un àudio de Mila amb l'arribada del temporal Filomena, fet que va afectar a Mila: "Vaig arribar amb un atac d'ansietat, no veia res. El taxista no sabia per on anar i era molt negatiu, sort de Kiko que em va animar. Aquí estem tots confinats… t'estimo". Unes paraules que Chelo va voler destacar per l'atenció de Mila cap als seus companys.

També, Jorge Javier va compartir alguns missatges. El més destacat va ser un que li havia enviat la periodista, mesos abans d'entrar a 'GH VIP', i Mila va parlar amb Belén Ro: "Belén m'ha dit que la casa és una merda, és molt petita". Però també es van poder sentir referències al concurs d'Isabel Pantoja a 'Supervivientes': "A mi em posen en una casa i algú se'm posa a donar palmes i li dono una hòstia".

Una companya única i especial

Els seus companys van aprofitar per recordar els grans moments que havia deixat la col·laboradora al programa. Omar Suárez va detallar que Mila Ximénez sempre explotava amb els caps de feina, inclús amb Paolo Vasile: "Tot i que es queixava molt sempre, si havia d'estar a les sis del matí treballant, allà estava puntual. I sempre amb un tracte exquisit amb els companys".

Eterna, Mila…

Personalment, la notícia de la mort de Mila Ximénez em va impactar molt. De fet, és curiós perquè estava al matí treballant quan la meva mare em va enviar dues fotos que havia trobat al mòbil en les que apareixia amb Mila un cop que vaig anar al 'Deluxe'. Com és la vida… que poques hores després m'assabentava de la notícia de la seva mort. Per a mi, ha sigut un personatge mediàtic que ens ha regalat molts moments televisius insuperables. Sempre amb un caràcter potent, però sent gran amiga dels seus amics, i molt generosa com expliquen els seus companys.

És inqüestionable que era una experta en generar show; ja fos perquè s'havia enfadat per haver-se de disfressar o per una discussió amb algun company, o fins i tot per una reconciliació. Fes el que fes, Mila sempre ha sabut controlar el temps televisiu i, amb el seu humor característic, generar contingut constantment. Sempre et recordarem, Mila

ETIQUETES:

Deixa un comentari