Rocío Carrasco es desfoga: "Ja no tinc por"

Rocío Carrasco aquest dimecres a Tele 5

La filla de Rocío Jurado va mostrar-se molt contundent i va resoldre les grans incògnites que han envoltat la seva vida

Per David Montufo

La sèrie documental 'Rocío: Contar la verdad para seguir viva' es va acomiadar mantenint el seu èxit. El dotzè episodi, a falta de l'entrevista final a la pròpia Rocío Carrasco de la setmana vinent en directe, va aconseguir 238.000 espectadors i un 21,9% de quota. Ha estat un dels formats claus de la temporada, generant una gran impressió a les xarxes socials i aportant una perspectiva de gènere, a l'hora de visibilitzar la violència masclista a televisió.

El relat de Carrasco en aquest últim episodi, va abordar molts dels temes que l'han perseguit durant molts anys i va mostrar un to especialment contundent.

L'intent de suïcidi

El 5 d'agost de 2019 va ser el maleït dia en el qual Rocío va intentar suïcidar-se: "Dies abans m'avisen que la meva filla anirà al plató de GH VIP, a defensar al seu pare, que concursarà a GH VIP. Jo no estava bé, estava en tractament psiquiàtric i psicològic fort. Pel meu cap em va passar tots els fets dels anys anteriors i el que ara em vindria al damunt. Però, a més a més, que la meva filla anés a defensar-lo. No veia a la meva filla des de feia 7 anys. No estava preparada per veure-la, però menys per a qui anava a defensar. No volia viure en aquestes circumstàncies. El 5 d'agost vaig decidir que no volia seguir vivint, que era superior a les meves forces. Vaig pensar que l'única forma era treure'm del mig", va dir Rocío Carrasco molt emocionada.

La filla de Rocío Jurado, també va reconèixer que, amb el temps, s'ha adonat que aquesta opció no era la més adequada: "Em vaig equivocar amb la decisió que vaig prendre, però no en el diagnòstic. Em vaig prendre diverses pastilles diferents. Fidel va entrar a l'habitació perquè no em despertava. Va entrar, em va veure i em va portar a l'hospital. No me'n recordo del que vaig dir als metges", però a l'informe apareix que deia que no podia amb el que estava fent el pare dels seus fills. "Encara que no hagi pogut, sempre ho podré tornar a fer", va dir Rocío Carrasco als metges, fet que va comportar que la portessin a un hospital especialitzat, on va prendre consciència de la barbaritat que anava a fer. Es va adonar que era una "soberana putada" pels seus. "Però en aquells moments no penses en res ni en ningú, només que no pots passar pel mateix", reconeixia Rocío Carrasco.

La participació de Rocío Flores a 'Supervivientes'

El darrer episodi de la docusèrie, que duia el nom de 'Punto de partida', va repassar també com va afectar a la mateixa Rocío Carrasco les aparicions mediàtiques de la seva filla a 'GH VIP', defensant al seu pare, i a 'Supervivientes 2020', com a concursant. Rocío Flores va ser molt contundent durant la seva participació als reality de supervivència, on va assegurar que havia viscut un calvari a casa seva i que no tenia res a penedir-se, entre altres qüestions. Rocío Carrasco, va mostrar-se sorpresa: "M'estranya que digués que havia viscut un calvari a casa meva i, després, plori perquè no la truco. Allà és víctima i botxí. Parla igual que el seu pare. No s'assembla en res a mi", va dir referint-se al menyspreu amb el qual Rocío Flores parlava de la seva mare a Elena, la mare d'Adara.

La filla de Rocío Jurado no va poder mirar, en cap moment, les imatges de la seva filla a 'Supervivientes', i es va mostrar visiblement afectada. Tot i això, la va escoltar i en va assenyalar les contínues contradiccions de la seva filla: "No em fa cap bé veure-ho, perquè sé que no és real, per molt que em pesi. Tot d'una, durant 7 anys la seva mare és Olga i, quan va a 'Supervivientes' la seva mare sóc jo? Portava 7 anys sense saber res d'ella, en els quals no ha tingut cap preocupació sabent com estava i tot el que havia passat. Mai m'ha felicitat el meu aniversari, mai més des que va marxar de casa meva, i en canvi, sí que ho va fer per la tele. Va haver d'anar a un programa a milers de quilòmetres i d'alguna manera, de guanyar-se el favor de la gent. Si hagués volgut fer-ho en privat, ho hauria fet. Això no és veritat".

A més a més, Rocío Carrasco va deixar clar que la seva filla havia anat influenciada i guiada pel seu pare: "Darrere d'això hi ha uns interessos creats. Va quedar tercera. La imatge de nena meravellosa, de nena desemparada, de nena bona. Va ser amb la instrucció de fer el que va fer, sabent que jo públicament en diria res. Tot es diu per alguna cosa i sempre amb un benefici econòmic, a part del benefici que a ell li suposa destruir. Ella va anar amb un guió supervisat i organitzat pel seu pare". Finalment, Rocío va acabar traient culpa a la seva filla i trencant amb el mite de la mala mare: "Rocío no s'ha preocupat de com he estat. Jo m'he preocupat per la meva mare. Els fills s'han de preocupar pels pares també que som els que donem vida, protegim i eduquem. Però la culpa és d'aquest ésser, d'aquest rebuig", referint-se a Antonio David Flores.

"T'agradaria tenir més fills?"

Davant la pregunta que li va fer la redactora sobre si li agradaria tenir més fills, Rocío li va respondre: "M'hauria encantat. Però no hauria tingut un embaràs normal ni tranquil. Crec que he explicat tot el que he explicat, havent tocat fons, i prenent consciència que la vida és meravellosa i ningú té el dret de fer-te el que m'han fet a mi". Després de reflexionar breument sobre el dolor que tenia dins i la curació que ha de seguir fent, Rocío va afirmar que ara ja estaria preparada per tornar a quedar-se embarassada.

Un cop va finalitzar el darrer episodi, Rocío va entrar en directe a plató, i la seva amiga Alba Carrillo li va preguntar si la faria tieta aviat. Carrasco va dir que li respondria en privat, ja que Carlota Corredera va haver de frenar-la, dient que Rocío tindria temps la setmana vinent per explicar-se, deixant una porta oberta a un possible futur embaràs.

"Per què has gravat la docusèrie amb la productora 'La Fábrica de la Tele'?"

Aquesta és una de les grans preguntes que es feien els espectadors, ja que 'La Fábrica de la Tele' és la productora que tenia contractat a Antonio David Flores, i és la que produeix els programes que han estat més crítics amb Rocío des de fa molts anys. A aquesta qüestió, que li va fer la redactora, va contestar el següent: "Per això mateix, perquè crec que éreu els primers que havien de saber la veritat. La història real". D'aquesta manera, Rocío Carrasco va deixar que ho havia decidit així perquè necessitava explicar-se amb els primers que l'havien qüestionat en moltes ocasions.

Rocío Carrasco va deixar clar el que significava aquesta sèrie documental per a ella. "És el primer dia que em poso per davant dels meus fills. Però ho faig quan ja sé que està tot perdut. Molt a pesar meu. No sé en un futur, però en un present llunyà, està perdut", va dir Rocío amb desesperança. Però també va mostrar força, quan la periodista Anaís Peces li preguntava d'on havia tret tanta força: "Perquè ja està bé, ja ha de tornar a florir la persona que era jo. I ara intentar deixar de malviure. Intentar viure. Intentar fer una vida mitjanament normal dins de les meves possibilitats. Seguir endavant, acabar de curar-me. Perquè d'aquesta m'he de curar. Jo puc".

També, va aprofitar la seva connexió en directe per agrair l'altaveu que li havien donat amb el programa: "No estava sola, però ara ho estic menys", va dir Carrasco. A més a més, va afegir que en aquests moments, es troba més forta i segura que quan va començar a gravar la docusèrie: "No tinc por. Quan diem que aquí estem, aquí estem. Ja no hi ha por. M'agradaria que canviessin moltes coses per a totes les dones. Crec que s'han de fer les coses bé i com són. Crec que s'ha de donar veu, i espero que això hagi estat un gra de sorra per canviar la humanitat", va dir en un clar al·legat feminista. A tot això, va afegir que el pròxim dimecres s'asseurà, en directe, al plató per acabar de tancar el cicle i respondre a totes les incògnites que quedin per desvetllar.

ETIQUETES:

Deixa un comentari